Jyske Bank splitter VisaDankort op i to kort

Jyske Bank splitter VisaDankort op i to kort

I Jyske Bank vil kunderne for fremtiden både få et Visakort og et Dankort, fordi banken har besluttet at splitte kortet op.

I mange år har du sikkert haft et Visadankort, hvor et Visakort er kombineret med et Dankort. Når du bruger kortet i Danmark er det Dankortet der bliver brugt.

Men nu har Jyske Bank besluttet at splitte kortet op i to for deres kunder, så de får både et Visakort og et Dankort. Det skriver TV2 i dag.

Men hvorfor vil Jyske Bank pludselig splitte kortet op i to?

De svarer selv at det skyldes at de gerne vil give kunderne muligheden for selv at vælge om de vil betale med Dankortet eller Visakortet, og det kræver at der er to kort.

Det er i princippet korrekt, men der er ingen grunde til at vælge Visakortet fremfor Dankortet, hvis du står et sted og kan betale med Dankort. Men for banken er der en god fidus ved at splitte kortet op. De tjener nemlig flere penge når du betaler med Visakortet, fordi her kan bankerne opkræve højere gebyrer af butikkerne – og dermed kunderne.

Derfor har bankerne faktisk ønsket at få os danskere til at bruge de internationale kort som Visakort og Mastercard noget mere end vi gør i dag. Men hidtil har der hverken været opbakning fra politikerne eller forbrugerne til dette. Specielt fordi hvis danskerne bruger Dankortet mindre, er der risiko for at det ikke kan løbe rundt, og dermed må lukke. Og så hænger forbrugerne på de dyre priser, til gavn for bankerne.

Så et godt råd hvis du er Jyske Bank kunde: Lad Visakortet blive hjemme, og tag kun Dankortet med i pungen når du skal ud og handle.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv et svar

%d bloggers like this: