It job – Hvordan vælger jeg det rigtige job? 

Dette gæsteindlæg er skrevet af Ole Holdgaard, der står bag hjemmesiden Studiejob-danmark.dk. Han vil her komme med sine gode råd til hvordan du finder det rigtige studiejob inden for IT-branchen. 
IT-branchen er en af de få brancher i Danmark, der ikke nævneværdigt har oplevet finanskrisen, som vi nu er ved at være igennem. Det skyldes, at vi som kunder og forbrugere er online 24/7. Det ved butikkerne, virksomhederne og organisationerne. Dertil kommer at IT-teknologien løber stærkt og UX (user experience) er i fokus i forhold til brugeroplevelsen på websites, og søgemaskinernes ranking af relevant indhold for de besøgende på websitet.  Derfor investeres der store beløb i IT-programmering, og det er til din fordel.

IT jobtyper

At der er så meget run på IT-branchen gør, at der er store muligheder for dig, men brug det ikke som en sovepude, eller en dårlig undskyldning for ikke at få sendt en masse ansøgninger afsted. ”Den ihærdighed du viser i ansøgningsprocessen, afspejler hvem du er som person og dermed også, hvordan vil arbejde på din kommende arbejdsplads”. Sådan lyder det fra jobportalen Studiejob-danmark.dk, når de fortæller om, hvad de hører af feedback fra cheferne, der ansætter nye medarbejdere til IT-afdelingerne.
Der er et hav af jobtyper inden for IT. Du kan blandt andet vælge imellem: Softwareudvikling og datalogi, programmering, informationsvidenskab eller online markedsføring.

Softwareudvikling:

Som systemanalytiker eller udvikler kan du eksempelvis blive en del af processen til at udvikle omkostningsplaner, der dækker over blandt andet booking, tidsplaner og vagtskemaer. Det kan være et komplekst område at arbejde med, men de mange faktorer der spiller ind for at tingene spiller sammen gør, at du kan blive en af de vigtigste medarbejdere i en virksomhed.

Programmering:

Her har du mulighed for at specialisere dig i app- og computerprogrammer. Det er emner som kodning, software as a service, databaser, server og meget mere, som er kodeordene her for din IT-karriere.

Informationsvidenskab:

Når mennesker og teknologi skal spille sammen, så er der brug for dig, der har viden om informationssamfundet.  Du kan tage en bachelor- eller masteruddannelse indenfor informationsvidenskab. En af de nye trends er bæredygtighed. Du kender det fra alle TV-programmerne om genbrug, delebils-koncepter og måden, hvorpå vi passer på vores natur generelt. Så at arbejde med informationsvidenskab i dag er at forstå og vejlede i, hvordan mennesker, teknologi og vores omverden fungerer perfekt sammen.

Online markedsføring:

Du kan tage nogle kurser eller en kort uddannelse indenfor online markedsføring. Det er dog ikke usædvanligt, at unge i denne branche er selvlærte eller som springbræt har fået et studiejob indenfor kommunikation eller salg i et online marketingbureau. Du bruger langt hen ad vejen færdigprogrammeret software til at styre dit arbejde med, som i forhold til jobs indenfor programmering og softwareudvikling, i højere grad giver dig kundekontakt. Så du skal gøre op med dig selv, og du bedst kan lide at programmere alene i en del timer om dagen, hvor dit arbejde bliver brugt som en del af IT-teamets arbejde, eller du foretrækker en mere udadvendt hverdag. At arbejde med online markedsføring kan dække over mange ting eksempelvis: Søgemaskineoptimering, sociale medier, bannerreklamer og implementeringen af markedsføringsplaner.

Studiejob er vejen til jobbet

Tager du et studiejob indenfor marketing og kommunikation eller IT, så lærer du både virksomheden, kulturen og dine kollegaer at kende. Det kan give dig en værdifuld indsigt i, om du gerne vil arbejde i virksomheden på den lange bane. Samtidig giver det dig muligheden for at få en god reference, når du søger dit næste job.
”Det kan være attraktivt at søge studiejob hos Novo Nordisk, Google eller IBM, men selvom Danmark er lille, så er der et hav af danske virksomheder, hvor du kan få et karrieremæssigt boost”, lyder det fra Studiejob-danmark.dk, hvor du også kan oprette en gratis jobagent, der kan hjælpe dig i din søgning efter studiejobbet.
Det kan lyde som en kliché, men selvom du starter som avisbud, kan du godt blive millionær. Det handler derfor for dig om at få det første job i en IT-virksomhed eller organisation, uden at du tror, at du er verdensmester fra dag ét. Giv i stedet det bedste til din arbejdsgiver i stedet for at kun at tænke på, hvad arbejdsgiveren kan gøre for dig og din IT-karriere. Som nævnt i indledningen af denne artikel, så er der i øjeblikket stor efterspørgsel efter arbejdskraft i IT-branchen, men der er endnu større efterspørgsel af IT-medarbejdere, der er særdeles dygtige med specialviden, der ikke kun tænker på sig selv, men tænker som teammedarbejder.

0 0 votes
Article Rating
Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x