Hvorfor får jeg to regninger fra gasselskab?

Fra nogle gasselskaber vil du opleve at du får tilsendt to regninger for dit gasforbrug. Få forklaringe her.

Hvis du skifter gasselskab vil du nogle gange opleve at du skal betale gasregning fra to forskellige firmaer, når du får din regning. Det synes nogle er irriterende, fordi det bliver mere uoverskuelig end hvis det hele bliver samlet på én regning.

Forklaringen er at du får en regning fra dit gasselskab og du får en regning fra dit distributionsselskab. Distributionsselskabet hed før i tiden Dansk Gas Distribution, men de har nu skiftet navn til Evida.

Nogle gasselskaber har indgået en aftale om såkaldt samfakturering med distributionsselskabet. Den aftale betyder at distributionsselskabet ikke sender regningen til dig, men i stedet til dit gasselskab. Dit gasselskab afkræver så distributionen sammen med din gasregning.

Det er lidt underligt at det ikke er alle gasselskaber der har samfakturering. Det har man nemlig automatisk, når man skifter el-selskab, men altså ikke på gasområdet. SEAS-NVE har for eksempel sådan en aftale, men OK Gas har ikke.

Det fremgår ellers af Bekendtgørelse nr. 691 af 1. juli 2005 at det er muligt for gasselskaberne at indgå disse aftaler:

”efter anmodning fra naturgasleverandører på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår give naturgasleverandører mulighed for, på naturgasdistributionsselskabernes vegne, at fakturere betaling for benyttelse af distributionsnettet og afgifter over for naturgaskunder, som har et aftaleforhold med naturgasdistributionsselskabet om transport i distributionsnettet”

Jeg håber flere af gasselskaberne vil indgå disse aftaler i de kommende år.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x