Husk at Paypal er også en bankkonto

Paypal bruges ofte som betalingskonto i forbindelse med virksomheder. Men husk at Paypal er også en bankkonto.

Paypal er en meget udbredt betalingsservice, som rigtig mange virksomheder bruger. Du kan både bruge Paypal til at modtage betalinger med og til at betale med. Mange webshops har Paypal som betalingsmiddel, hvilket er indbygget i Woocommerce og billigt at komme igang med.

Paypal tager et gebyr for hver modtaget transaktion i forbindelse med netbetaling. Det betyder at hvis du f.eks. sælger en vare til 100 kroner, så tager Paypal 6 kroner i gebyr og der går kun 94 kroner ind på din Paypal konto. På køberens faktura vil der naturligvis stå at du har taget for 100 kroner. Det betyder at de 6 kroner er en udgift for dig.

Ofte hører jeg der opstår lidt forvirring for hvordan man skal håndtere Paypal i sit regnskab. Mange vælger f.eks. at se overskuddet der kommer ind på Paypal som indtægten. Andre vælger at se det som en indtægt, når de overfører pengene fra Paypal kontoen til firmakontoen. Begge ting er forkerte.

Det er nemlig indtjeningen det kommer an på og ikke hvor meget du hæver. Her er det vigtigt at huske på at Paypal er en bankkonto, ligesom din almindelige bankkonto. Og når du overfører fra Paypal til din erhvervskonto, er det altså kun en overførsel mellem to konti. Du skal altså i dit regnskabsprogram oprette en bankkonto du kalder for Paypal.

Når du så overfører penge fra Paypal til din bankkonto, bogfører du i kredit på din Paypal konto og i debit på din bankkonto.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

5 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Claus Larsen
Claus Larsen
4 år siden

Kan man egentlig lave en Paypal konto således at den også agere som sin NEM konto?

Er der nogen som har erfaringer med det?

Jeg har nemlig problemmer med at få en Erhvervskonto (rent uden at jeg skal flytte privat angement med). Her havde jeg tænkt på at PayPal kunne være genialt, men det er den alligevvel ikke hvis ikke du kan få tilknyttet NEM Konto.

Venligst Claus

Maria
Maria
4 år siden

Kan man egentlig lave en Paypal konto således at den også agere som sin NEM konto? Dette er et godt spørgsmål, da jeg også spurgte mig selv.

Mads
Mads
4 år siden

Kan ik oprette ik erhvervs-konto i nogel danske -banker pga glæd til skat er det så lovligt hvis jeg opretter en erhvervs-konto hos Paypal ?

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x