Guide til valg af Webhotel 2020

I denne guide vil du kunne læse om hvordan du finder det bedste webhotel til din hjemmeside.

Når du skal lave din egen blog eller hjemmeside, skal du som regel leje et webhotel. Det er det sted hvor alle din hjemmesides filer befinder sig. Det sted hvor dit domænenavn peger på, så dine besøgende kan finde din hjemmeside. Hvis domænet er din adresse, så er webhotellet dit hus.

Et webhotel er ikke gratis, du skal betale for den plads du har online til din hjemmeside. Heldigvis er det billigt, faktisk kan du sagtens finde et webhotel til under 300 kroner for et års leje.

Der findes mange forskellige webhoteller, og i denne guide kan du læse om hvilke faktorer du skal tænke på, når du skal ud og vælge et webhotel. Der findes nemlig ikke ét webhotel der passer til alle. Nogle af de spørgsmål du skal stille dig selv er:

  • Hvad må det koste?
  • Hvor meget plads har du brug for?
  • Hvor mange hjemmesider skal du have på dit webhotel?
  • Hvilket land kommer dine besøgende fra?
  • Hvor mange besøgende regner du med pr. måned?
  • Har du brug for telefonisk support, chat support eller mail support?
  • Har du brug for backup?
  • Har du brug for SSL?
  • Vil du let kunne installere et CMS som fx. WordPress?
  • Har du brug for cPanel?

Vi kommer ind på nogle af disse spørgsmål i denne guide. Samtidig vil jeg komme med anbefalinger til webhoteller, der opfylder de enkelte krav. De webhoteller jeg henviser til her, har jeg enten selv prøvet eller hørt en del anbefalinger til.

Her kan du se en oversigt over de webhoteller jeg har kendskab til:

Pris/md.PladsDomænerGratis SSL
Unoeuro1910 GBUbegrænsetJa
Webhosting.dk195 GB1Ja
cHosting225 GB2Ja
nordicway295 GBUbegrænsetJa
Azehosting3930 GBUbegrænsetJa
One.com3950 GB1Ja

De billigste webhoteller

For nogle er prisen afgørende. Det kan for eksempel være nogen der bare skal have et webhotel til en hobbyhjemmeside, og det derfor ikke skal være for dyrt.

Hvis du kun skal bruge et billigt webhotel til en enkelt hjemmeside, så vil jeg helt klart vælge Unoeuro. De er nemlig både billige og nemme at gå igang med.

Webhoteller med mest plads

Det er vigtigt at undersøge hvor meget plads webhotellet har til din hjemmesides filer. Men det bør understreges, at hvis du bare skal have et enkelt hjemmeside, så kommer du næppe til at bruge alt pladsen på hjemmesiden.

Hvis du skal have flere domæner hosted på dit webhotel, så kan jeg anbefale dig at prøve Azehosting. Her får du nemlig 30 GB plads og du må have alle de domæner tilknyttet du har lyst til. Det koster 39 kroner pr. måned for dette.

Webhotel til mange domæner

Nogle webhoteller tillader kun du har 1 eller 2 domæner tilknyttet dit webhotel. Det drejer sig bl.a. om One.com og Webhosting.dk. Dette er jo fint, hvis du kun har en hjemmeside.

Men hvis du nu har flere hjemmesider, vil du måske gerne have dem alle sammen på samme webhotel. Altså så du køber ét webhotel og så skal du ikke tænke på hvor mange domæner du har.

Unoeuro, nordicway og Azehosting tilbyder alle at du kan hoste ubegrænsede domæner på webhotellet. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger Unoeuro, så kan du kun have e-mail og gratis SSL for ét domæne og du får kun én MySQL database. Dette gælder ikke for nordicway og Azehosting.

Danske eller udenlandske webhoteller

De webhoteller jeg har nævnt her er allesammen danske. Det er fint hvis dine besøgende primært kommer fra Danmark. Men hvis du nu for eksempel skal lave en hjemmeside, der primært er målrettet besøgende fra USA, burde du måske overveje et amerikansk webhotel i stedet for.

Her kan jeg anbefale det webhotel der hedder Namecheap, der både er billige, har cPanel og ligger i USA.

Hvis dine besøgende er i et andet EU-land, betyder det ikke så meget om serveren står i Danmark eller Tyskland eller et tredje EU-land.

Fri trafik eller begrænsninger

Mange webhoteller tilbyder det der hedder Ubegrænset eller fri trafik. Andre er begrænset af et antal GB trafik hver måned. Det eneste du skal vide her er, at jo flere besøgende og jo større filer der er på din hjemmeside, desto mere trafik har du brug for. Hvis du ikke vil tænke over det, så køb et webhotel med Ubegrænset trafik, fx. Unoeuro eller Azehosting.

Telefonisk, chat eller e-mail support

Et webhosting firma skal selvfølgelig have support, så du kan få hjælp når du har brug for det. De fleste tilbyder e-mail support, men nogle ønsker at der er telefonisk eller chat support tilgængeligt. Dette kan du godt få nogle steder, men du skal regne med det koster ekstra.

Backup

Det er vigtigt du har styr på backup for din hjemmeside. Sæt dig ind i om din webhoteludbyder tilbyder backup, som fx. de seneste 30 dage. Hvis din hjemmeside fx. bliver hacket, er det vigtigt du kan gendanne den. Hvis de ikke tilbyder backup, skal du selv sørge for det. Alle de webhoteller jeg anbefaler har backup.

Gratis SSL

SSL er et sikkerhedscertifikat, der gør din hjemmeside kan tilgås via HTTPS. Dette er vigtigt, blandt andet for at sikre at din hjemmeside er søgemaskineoptimeret. Jeg vil anbefale du sikrer at dit webhotel har gratis SSL, så du ikke skal ud og købe et certifikat til flere hundrede kroner.

1-klik installering

Mange webhoteller, fx. Unoeuro, nordicway og Azehosting tilbyder at du kan installere hjemmesidesystemer (CMS) som fx. WordPress med 1 klik. Dette er langt nemmere, specielt hvis du ikke har så meget teknisk snilde. Alternativt er at du via en FTP forbindelse skal overføre filerne manuelt.

Danske webhoteller med cPanel

Panelet er det sted hvor du logger ind og administrerer dit webhotel. Altså der du tilføjer et domæne eller en e-mailadresse. Der hvor du uploader filerne, aktiverer SSL osv.

cPanel er et rigtig godt panel. Jeg elsker det 🙂 Desværre har ikke alle udbydere cPanel. I Danmark er det Azehosting, nordicway og cHosting der har cPanel.

Ellers har de andre udbydere deres eget panel, og de er også rigtig gode. Specielt til dig der er nybegynder.

Jeg håber dette gav dig en introduktion til hvad du skal tænke på, når du skal ud og finde et webhotel. Hvis du har nogle spørgsmål, så skriv dem bare ind i en kommentar nedenunder, så skal jeg nok besvare dem.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

4 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Stegemüller siger:

Hej Andreas

One.coms billigste pakke er steget og koster nu 39 kr. om måneden i normalpris.

Tak for tippet, det er hermed rettet 🙂

Jannick siger:

Vildeste webhotel med sublim support, dansk og med cpanel – Hosting4real 💪🏻

Jeg har aldrig selv prøvet Hosting4real, men har bestemt hørt meget godt om dem. Desværre er priserne også højere.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x