Google Sheets Guide 2 – De vigtigste formler

I denne artikel vil jeg introducere dig til nogle af de vigtigste begynderformler til Google Sheets. Det svarer langt hen ad vejen til dem du kender fra Excel.
I den forrige artikel introducerede jeg til Google Sheets – det perfekte alternativ til Microsoft Excel. Her vil jeg vise dig nogle af de mest almindelige begynderformler. Som jeg nævnte i sidste artikler, har hver celle i regnearket et unikt navn bestående af et bogstav og et tal, som f.eks. A1 for cellen i 1. kolonne og 1. række. Cellen i 1. kolonne og 2. række hedder A2 og cellen i 2. kolonne og 1. række hedder B1.
Hvis du vil lave en formel i en celle, skal du starte med at taste “=”. Når du taster “=” fortæller du Google Sheets at nu kommer der en formel.
For at lægge to tal sammen kan du for eksempel skrive =2+3 hvilket når du trykker enter vil give 5. Men du kan også lægge to tal der står i henholdsvis A1 og A2 sammen ved at skrive =A1+A2.
Hvis du vil trække to tal fra hinanden skriver du “-” imellem. Vil du gange skriver du “*” og vil du dividere skriver du “/”.

Sum af tal

Hvis du ville lægge to tal sammen fra A1 og A2 kunne du skrive =A1+A2. Men faktisk kunne du også have brugt formlen:

=SUM(A1:A2)

Når du skriver “:” imellem to cellenavne betyder det et interval fra A1 til A2. Ville du summere alle tal fra A1 til A100 kunne du altså have skrevet =SUM(A1:A100).

Gennemsnit af tal

Du kan også beregne et gennemsnit af alle tal i et interval fra A1 til A100 ved at skrive:

=AVERAGE(A1:A100)

Dette lægger altså alle tal sammen i dette interval og dividerer med antallet af værdier.

Forskel mellem to datoer

Hvis du i A1 har skrevet en dato og en anden dato i A2, kan du trække antallet af dage mellem de to datoer fra hinanden med formlen:

=A2-A1

Google Sheets finder selv ud af at det er datoer der er skrevet (fordi de er formateret som datoer) og så bliver svaret blot i antal dage. Skal du regne det om til år, skal du dividere tallet med 365. Her kunne du derfor skrive:

=(A2-A1)/365

Jeg sætter bare parentes om A1 og A2 og dividerer herefter med 365.
Det her var nogle af de mest almindelige funktioner du bruger i Google Sheets. Nu kommer altså nogle af de mest avancerede funktioner i de næste artikler. Hvis du har nogle spørgsmål til de mest basale ting, er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x