FM-signalet – hvornår slukker det?

Der har været tale om at FM-signalet ville blive lukket fra 1. januar 2021. Se her hvad det endte med.

På et tidspunkt lukker det analoge FM-bånd. Det kommer vi nok ikke udenom. FM-signalet har leveret radio gennem mange årtier, og mange elsker det. Selvom det er simpelt bruges det af mange hver eneste dag, specielt i bilen.

I medieforliget fra 2018 var det planen at FM-båndet skulle lukkes pr. 1. januar 2019. I stedet skulle folk høre radio på DAB+ signalet. Her har det dog været kritiseret at mange biler endnu ikke har DAB og at signalet også skratter engang imellem.

Heldigvis kan bilejerne ånde lettet op. Midt under forhandlingerne i juni 2018, blev forslaget taget af bordet igen. På nuværende tidspunkt er der ikke en deadline for hvornår FM-signalet bliver slukket. Måske det kommer ved en af de kommende medieforlig.

Til gengæld bliver FM fjernet fra kabel-tv, i hvert fald hos YouSee og Stofa. YouSee har for længst slukket dette og Stofa har meddelt at dette vil ske fra 1. januar 2019.

Det er derfor ikke længere relevant, at FM-båndet vil lukke. Hvis du vælger at købe en ny bil i dag, så tjek om den har DAB+ radio. Fordi om få år beslutter politikerne måske noget andet.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x