EU's eget internet – hvordan kommer det til at se ud?

Den tyske forbundskansler Angela Merkel vil nu have EU til at lave sit eget internet. Dette kommer efter afsløringen af massive overvågninger af EU’s borgere fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA. Merkel har prøvet at få USA til at garantere at EU ikke bliver overvåget,  men uden held.
Stort set hele internettet styres fra USA fordi det er her internettet blev opfundet. Det betyder at en del internettrafik skal forbi USA, også selvom både klient og server ligger i EU. Dette gælder f.eks. styringen af domæner og en del af de e-mails der sendes. Dette gør det nemt for NSA at overvåge internettrafikken.
Med EU’s eget internet vil den lokale internettrafik ikke skulle forbi USA først, hvilket gør at EU nemmere kan beskytte dets borgere mod overvågning.  Samtidig vil det værre lettere at straffe tjenester som blæser højt på borgernes privatliv.
Brasilien har også bebudet at de vil lave deres eget internet. Herudover vil de have Google og Facebook til at opbevare data om deres borgere på den brasilianske del af internettet.
Det er nogle meget kontroversielle forslag der behandles her. Det vil decentralisere internettet totalt og bryde USA’s monopol på internettet. Samtidig vil vi muligvis se en langt større differentiering i opbygningen af internettet. Og muligvis vil regler omkring domæner kunne varetages af flere lande. USA vil være tvunget til at samarbejde mere med resten af verdens lande omkring udviklingen af internettet.
Hvilke konsekvenser for internettet forestiller du at EU’s eget internet kan få?

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x