Coop Bank indfører nu også kundegebyr

Det er slut med at være gratis kunde i Coop Bank. Fra 1. september koster det 25 kroner pr. måned at være kunde i banken.

Det er ikke længere gratis at være kunde i Coop Bank. Selv hvis du er medlem af Coop, skal du betale 25 kroner pr. måned for at være kunde i banken fra 1. september 2022. Det har banken varslet overfor bankens kunder.

Du kan kun slippe for kundegebyret hvis du har en Primekonto hos Coop Bank, hvor du automatisk indbetaler penge hver måned, eller hvis du har andet større engagement i banken såsom et større indestående eller hvis du har lån eller kreditter gennem banken. Kunder der kun har en konto, men hverken lån eller formue, skal altså fremover betale alene for at være kunde. Er du ikke medlem af Coop bliver prisen 40 kroner pr. måned.

Du kan oprette en Primekonto i Coop app’en, og her vælge automatisk overførsel hver måned for at slippe for kundegebyret hos Coop Bank. Men det mindste du kan overføre er 1.000 kr. hver måned, så du binder dig for en del for at slippe for kundegebyret.

Coop er ikke den første kunde der indfører et kundegebyr. Hos Jyske Bank skal man betale fra 40 kr. pr. måned, I Danske Bank fra 60 kroner pr. måned og i Sydbank fra 50 kroner pr. måned. Andre banker har også kontogebyrer, så du betaler for bare at have en konto. Kundegebyrerne bliver ved alle banker mindre hvis du har et større engagement i banken, dvs. hvis du har formue eller gæld. Så kundegebyrerne rammer generelt de danskere, der hverken har formue eller gæld.

Mange kunder i Coop Bank er utilfredse og opsiger deres kundeforhold. Det fremgår tydeligt hvis man læser kommentarerne på deres Trustpilot side. Til de utilfredse kunder skriver Coop Bank som svar:

Gebyret afspejler de omkostninger vi reelt har for administration af konto, kort, netbank, betalinger og kundeservice mv. Har vi eller Coop indtjening på en kunde på anden vis, f. eks. gennem rentebetaling på lån eller kreditter, benyttelse af PrimeKonto i Coop appen, så tilbyder vi rabat på Coop Bank Hverdag kundepakken. Det synes vi er fair prissætning. Vi må konstatere, at det ikke er rentabelt med gratis kundeforhold til alle kunder, som vi startede banken op med for ca. 9 år siden.

I denne artikel kan du finde en liste med de banker, der endnu ikke tager et kundegebyr. Hvis du vil skifte fra Coop Bank på grund af de nye priser kan du her altså finde en bank uden kundegebyr.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
17 dage siden

Det bliver også et farvel til Coop Bank for mit vedkommende og jeg har endda været med helt fra starten. De er nu også blevet en bank kun for de rige. De rige kan slippe for at betale, de fattige må betale ved kasse et…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x