Brave lancerer søgemaskine som alternativ til Google

Browseren Brave der især har været kendt for at værne om dit privatliv lancerer nu en betaversion af deres egen søgemaskine, og erstatter Google med den.

Brave er en browser der angiver at være 3 gange hurtigere end Google Chrome og passer meget mere på dit privatliv. Specielt privatlivet har de været kendt for at værne om, blandt andet ved at blokere for indsamling af data når du surfer på nettet. Du kan downloade Brave Browser herfra.

Nu går Brave skridtet videre og lancerer deres egen søgemaskine i betaversion, som de så har gjort som standard i deres browser. Du kan dog også besøge den her.

Brave påstår selv at deres browser nu har over 40 millioner besøgende hver måned, men alligevel er deres markedsandel så lille, så den endnu ikke optræder i statistikkerne.

Browseren er gratis og lige nu reklamefri, men Brave har nævnt at de i fremtiden måske vil lancere en version hvor der er reklamer i gratisudgaven, med mulighed for at tilkøbe at der ikke vises reklamer.

Den anden browser Duckduckgo har ellers også været kendt som en uafhængig browser, men selv denne afhænger også af bl.a. Bings søgeindeks. Her fortæller Brave at de vil opbygge deres helt eget indeks.

Ifølge Brave vil de ikke indsamle oplysninger om dig, når du søger på deres søgemaskine. Samtidig vil de også opbygge en algoritme, som de vil udgive som “Open Ranking Model”, så det bliver synligt hvordan algoritmen virker. Det vil SEO folk (folk der beskæftiger sig med søgemaskineoptimering) sikkert synes om, såfremt søgemaskinen skulle blive populær.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x