Bankerne: Der bør være et loft på ÅOP for lån

Bankernes brancheforening Finans Danmark støtter nu at der indføres en maksimumgrænse på hvor meget et lån må koste. Det sker efter der er kommet eksempler på kviklånefirmaer der støvsuger kunderne for penge for et lån.

En årlige omkostning i procent (ÅOP) på over 700%. Så dyre er der faktisk en del af de såkaldte kviklån der er. Når lånet kun optages kortvarigt, har det måske ikke så meget betydning for kunden. Men hvis kunden ikke kan betale lånet tilbage, for eksempel hvis kviklånefirmaerne har givet et lån til nogen der ikke er kreditværdige, så risikere de at ende i en uendelig gældsspiral.

For nyligt kom Forbrugerombudsmanden med en rapport, der viste at kviklånefirmaerne sløser med kreditvurderingen af deres kunder, og undersøgelsen endte med at hele 6 kviklånefirmaer blev anmeldt til politiet.

Det har fået bankernes brancheforening, Finans Danmark, til nu at komme med et forslag til en løsning. De vil indføre et loft over ÅOP på et lån på 50%. Det betyder at omkostningerne for et lån maksimalt må svare til halvdelen af lånets værdi på et år. Dette vil sikre at der ikke stiftes lån der løber løbsk, og at kviklånefirmaerne er nødt til at kreditgodkende deres kunder ordentligt, inden de giver et lån.

Hvad synes du? Bør vi i Danmark indføre en grænse på maksimalt 50% for ÅOP? Skriv gerne din mening i en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x