Åbn Fejlsikret tilstand på Acer Aspire uden Windows 10

Et lille tip til hvordan du starter op i Fejlsikret tilstand eller geninstallerer din Acer Aspire uden at skulle gå gennem Windows 10.

Jeg har en gammel Acer Aspire, hvor Windows 10 ikke rigtig virker ordentligt og den er svær at starte op. Derfor havde jeg brug for at kunne starte den op i fejlsikret tilstand eller geninstallere computeren. Desværre går den slags som standard gennem Windows 10, og det kan jo ikke lade sig gøre når Windows 10 ikke virker mere.

Her var det nemmere i gamle dage hvor man bare kunne boote op i en Windows cd og så få adgang til alle de ting. Eller trykke F8 ved opstart.

Det kan man ikke længere, da der er sparet en del på de funktioner der kører ved opstart. Selvfølgelig for at gøre computeren hurtigere. Det er selvfølgelig meget godt, men ikke så godt når det ikke virker.

Jeg fandt derfor nedenstående løsning til at få adgang til det reparationsmodul hvor du kan komme ind i fejlsikret tilstand, geninstallere Windows eller gendanne den fra et tidligere tidspunkt.

Når computeren starter op venter du til Acer-logoet og så holder du ALT nede og trykker gentagne gange på F10 indtil der står “Please wait”. Og så kommer du ind i reparationsmodulet.

Start BIOS og boot op i USB

Det kan også være anvendeligt at vide hvordan du starter op i BIOS og hvordan du her ændrer, så du kan boote op i en USB nøgle – eller en CD for den sags skyld.

Du tilgår samme program og vælger så først “Fejlfinding”, så “Avancerede indstillinger” og så “Indstillinger for UEFI-firmware”. UEFI er det “moderne” navn for BIOS. Herefter genstarter maskinen direkte i BIOS.

Alternativt virker det også med at komme ind i BIOS ved gentagne gange at trykke F2 når du starter op. Så starter den også op i BIOS.

I BIOS kan du ændre bootrækkefølgen så USB enhederne bootes før harddisken. Fx.

  1. USB HDD
  2. USB FDD
  3. USB CDROM
  4. ATAPI CDROM
  5. HDD
  6. Network boot IPV4
  7. Network boot IPV6

Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
5 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Kjeld Stormskær
8 måneder siden

Brug dog Ubuntu – Linux istedet for Win10 – f.eks. Ubuntu 18.04.3lts (Hent Ubuntu 18.04.3lts) og lav en ”opstartsUSBdisk”. Og brug en – og hele OS pakken med en LibreOfficepakke bliver installeret i et hug – og den gamle PC anvender kun det halve af RAM’en for at fungere.
Man kan også lave en DualBoot med ubuntu-18.04.3-desktop-amd64.iso på den gamle PC med en hel friskhentet Win10 1903 fra nettet.
Se Facebook Ubuntu Aarhus
De bedste hilsener
Kjeld Stormskær

Kjeld Stormskær
8 måneder siden

Hej Andreas – Ubuntu og Mint kan det samme, har blot forskellige tilgange/skrivebord. Men jeg er lidt uforstående over, at du ikke har adgang til Windows? Win10 kan jo frit hentes på nettet – skriv ”hent win10” i din browser og du får en hel frisk Win10 iso på 4,3Gb – Download diskafbildning af Windows 10 (ISO-fil) eller; https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10ISO Det kræver så, at Win10 iso filen bliver installeret på en opstartsUSBdisk. Det samme gælder jo også for både Ubuntu og Mint. Jeg ville meget gerne have dig med i vores ”Ubuntu Aarhus Studiogruppe”, vi mødes i alle lige uger –… Læs mere »

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x