Fremtid for Huawei mobiler i Danmark?

Huawei er blevet blokeret af Google, og hvad har det af betydning for Huaweis udbredelse på mobilmarkedet i Danmark? Det ser vi på her.

Huawei har de seneste år været en af de mest populære mobilproducenter. Selskabet har dog samtidig været i medierne, hvor de blev beskyldt for at spionere på vegne af kineserne. Dette har ført til at USA har bedt Google afbryde deres samarbejde med Huawei og det betyder at Google Play Store ikke bliver en del af de kommende Huawei mobiler.

Huawei er begyndt at bygge deres eget styresystem med egen play store, men vil det nogensinde kunne konkurrere med Google’s play store? Og hvis for eksempel Google’s egne apps som Youtube og Gmail ikke bliver en del af denne play store, vil folk så overhovedet have de mobiltelefoner?

Det var i hvert fald en af de store problemer med mobiltelefoner med Windows, fordi de apps folk skulle bruge ikke var repræsenterede eller var af meget dårlig kvalitet.

Det store spørgsmål lige nu er derfor: Vil Huawei som mobilproducent have en fremtid på det danske mobilmarked?

ArkOS – Huawei’s eget operativsystem

Huawei er altså igang med at bygge et styresystem der kan erstatte Android, når de nu ikke vil modtage opdateringer til Android i fremtiden. Efter sigende skulle navnet på dette operativsystem være ArkOS.

Samtidig bygger de deres egen app store, og er igang med at overbevise udviklerne om også at udgive deres apps på deres app store. Det forlyder at alle de apps der er kompatible på Android i dag, også vil være kompatible på ArkOS, så der vil formentlig ikke være tale om det store arbejde med at skulle implementere en app begge steder.

Der er ikke nogen af Huawei’s telefoner der er blevet lanceret med ArkOS endnu, men det bliver spændende at se når de kommer.

Vil min Huawei telefon blive ramt?

Mange ejere af en Huawei mobil går med spørgsmål om deres telefoner bliver ramt. Som tommelfingerregel skal du dog ikke være så bekymret for dette, hvis du allerede har en Huawei mobil i dag, da det primært vil være de fremtidige modeller der vil blive ramt.

For eksempel har Google udtalt at den kommende Huawei Mate 30 ikke vil have adgang til Google Play Store og vil blive lanceret uden Google apps, såsom Gmail, Maps og Youtube.

Google har dog, indtil videre, lovet at frede de mobiltelefoner der er på markedet, så de får sikkerhedsopdateringer til Google Play Store også fremover.

De kommende måneder vil vise sig om freden vil sænke sig mellem Huawei og USA eller om der vil komme mere sanktioner.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x