Volvo EX30 – Ny mini-elbil fra Volvo

Den 7. juni vil Volvo præsentere deres 4. elbil som kommer til at være en minibil.

Lige nu kan du købe tre forskellige elbiler fra Volvo – C40, XC40 og EX90. Men snart får du mulighed for at kunne vælge en 4. elbil fra Volvo. Den 7. juni vil Volvo nemlig præsentere en ny billig minibil, som får navnet Volvo EX30.

Volvo er oprindeligt et svensk bilmærke, men er i dag ejet af det kinesiske firma Geely, som også står bag bl.a. Polestar. De opkøbte Volvo fra amerikanske Ford tilbage i 2010. Det er derfor heller ikke så mærkelig at Volvo EX30 bliver udstyret med Geely’s elbilplatform SEA.

Volvo har sendt en teaser ud, som du kan se nederst i artiklen. Men ellers ved vi faktisk endnu ikke så meget om Volvo EX30. Nogle spekulerer dog i at Volvo EX30 vil minde meget om Smart #1, som er en mini-SUV der har en WLTP rækkevidde op til 440 km. Den kan DC oplade med op til 150 kW, hvilket vi derfor også kan forvente med Volvo EX30.

Vi vil formentlig se en stil der minder meget om Volvos andre elbiler. Så forventer vi også at den bliver udstyret med Android Automotive, som er Android Auto indbygget i infotainmentsystemet.

Der går også rygter om at man vil kunne købe EX30 på abonnement. Hvad det går ud på, må vi vente til den 7. juni med at finde ud af. Volvo har ikke frigivet officielle billeder af EX30, men der er lækket nogle billeder, hvoraf et af dem er det du kan se i toppen. Disse billeder blev lækket i et forum, fortæller

. Den ligner her en mini-EX90.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x