Disse Ruko nøgler kan man kopiere

Nogle gange kan man få brug for en kopi af en nøgle. Her kan du få et overblik over hvilke Ruko nøgler der kan kopieres.

Måske du har brug for en ekstranøgle, eller måske en nøgle er blevet væk. Der kan være mange gode grunde til at lave en ekstra nøgle. Mange nøgler er Ruko nøgler, men faktisk er det ikke alle Ruko nøgler man uden videre kan kopiere.

Der findes følgende typer af Ruko nøgler:

  • Serie 500 nøgle
  • Serie 600 nøgle
  • Serie 1200 nøgle
  • Garant Plus nøgle

På ovenstående billede kan du se hvordan de enkelte nøgler ser ud, da den til venstre er Serie 500, næste er Serie 600, næste er Serie 1200 og den sidste er Garant Plus.

Serie 500 og 600 er de eneste nøgler der frit kan kopieres, mens Serie 1200 og Garant Plus kun kan kopieres af en godkendt Ruko forhandler. Hvis du vil have kopieret en Garant Plus nøgle kræver det at du kan fremvise et sikkerhedskort.

Ellers er forskellen mellem nøglerne at Serie 500 har 5 stifter, Serie 600 har 6 stifter, Serie 1200 har 6 stifter med dobbeltkode og Garant Plus har 16 stifter.

Priserne for at få lavet en ny nøgle kan variere meget, lige fra 100 kroner til over 1000 kroner. Det er selvfølgelig dyrere at få fremstillet en nøgle ved en låsesmed ift. hos fx. Bauhaus.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jonathan Bech siger:

Det passer så ikke helt Ruko serie 1200 kan godt kopieres uden den grønne kodebrik.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x