Køb et domæne hos Namecheap

I denne guide kan du se hvordan man køber et domæne hos Namecheap. Namecheap er et sted hvor det er billigt hvis du skal have internationale domæner, dvs. det er ikke her du køber dine DK domæner. Dem skal du i stedet købe hos Unoeuro. 
Bemærk at du skal have et Webhotel hos en anden udbyder, hvor det er muligt at tilføje dit eget domæne. For webhoteller kan jeg især anbefale Unoeuro, men så kan du næsten lige så godt købe dit nye domæne her også. Ellers kan du købe et Gigahost webhotel, hvis du altid vil have mulighed for at tilføje nye domæner.
Først går du ind på Namecheap’s hjemmeside og søger efter det domæne du ønsker. Indtast domænenavn og klik på search. Bemærk at du hos Namecheap lige nu kan få domæner ned til 6 kroner for et år!
NC1
Her kan du så se om domænet er ledigt. Hvis det er ledigt kan du lægge det i indkøbskurven. Når du er færdig klikker du så “View cart”.
NC2
Så får du vist en oversigt over den samlede pris. Her kan du se jeg har fået et domæne til 0,88 dollars. Herudover skal jeg betale et gebyr til ICANN på 0,18 dollars. Det skal man for en del internationale domæner. Til slut kan du også se at jeg har fået et års gratis Whoisguard med i pakken. Det er en teknologi der gør at jeg kan skjule ejerinformationerne i WHOIS registeret. Tryk “Confirm order” for at fortsætte.
NC3
Nu skal du oprette en Namecheap konto eller logge ind med en eksisterende konto. Udfyld informationer og tryk “Create account and continue” eller “Sign in and continue”.
NC4
Så skal du betale. Udfyld informationer og tryk continue.
NC4
Til slut skal du lige bekræfte hele ordren. Tryk på “Pay now”.
NC5
Så får du en bekræftelse på dit køb og du kan begynde at administrere dit domæne.
NC6
Nu kan du så logge ind på din Namecheap konto og så vælge “Domain list” for at administrere dit nye domæne. Tryk på “Manage” ud for dit domæne for at administrere det.
NC7

Opret DNS poster for dit domæne hos Namecheap

Det første du nok skal gøre er at oprette nye DNS poster til dit domæne. Det er dem der gør at dit domæne kommer til at pege hen på dit webhotel, som du havde i forvejen. Hvis du ikke har et webhotel i forvejen kan du enten købe et hos Namecheap eller evt. hos Unoeuro.
Tryk på fanen “Advanced DNS” for at tilføje DNS poster.
NC8
Herefter får du mulighed for at tilføje de forskellige DNS poster. Du skal nok minimum tænke på:

  • En A-record der peger domæne uden www hen på IP-adressen for dit webhotel.
  • En A-record der peger domæne samme sted hen. Alternativt en CNAME-record der peger hen på domæne uden www.
  • En A-record der peger * (wildcard) hen på IP-adressen, hvis din webhotel udbyder også understøtter subdomæner.
  • En MX-record der peger domæne hen på din mailserver.

Har du nogle spørgsmål til hvordan du køber et domæne hos Namecheap er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x