Subdomæner – hvad er de og hvad kan du bruge dem til?

Subdomæner er underdomæner til et domæne, som gør det muligt at have mange hjemmesider på det samme domæne. Men bør du gøre det?
Hvis du køber et webhotel hos f.eks. Unoeuro eller cHosting, så får du ubegrænsede subdomæner med. Et subdomæne er et underdomæne til de domæner du har tilknyttet dit webhotel, dvs. hvis du ejer domænet minhjemmeside.dk, så kan du altså lave et subdomæne der hedder:
blog.minhjemmeside.dk
Eller enhver anden URL-adresse, hvor du har valgt et ord som stående før dit domæne.

Hvad kan du med et subdomæne?

Med et subdomæne kan du lave en helt ny hjemmeside ved siden af den hjemmeside du har tilknyttet dit domæne. Du kan f.eks. lave en blog der hører til din webshop eller omvendt måske en webshop der hører til din blog.
Dette kan være en god ide, fordi du på den måde både får en ekstra hjemmeside der er forskellig fra hovedhjemmesiden, men sådan set også en hjemmeside der tydeligvis viser en sammenhæng med hovedhjemmesiden.
Ofte har folk dog en tendens til at oprette masser af hjemmesider på hver sit subdomæne. Det kan også være en god ide, hvis du har brug for det. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at det kan hurtigt også virke mere uprofessionelt hvis din hjemmesides adresse ligger på et subdomæne fremfor et domæne. Her er det bare mere seriøst med et domæne.
Det er også det man ofte får hvis man vælger at blogge hos en af de mange blognetværk, som f.eks. Blogger.com eller WordPress.com. Her får man altså bare et subdomæne, men det er meget mere seriøst at du har dit eget domæne. Det vil jeg derfor altid anbefale dig.
Jeg anbefaler at du kun bruger subdomæner til hjemmesider der har stærk tilknytning til hovedhjemmesiden og kan være med til at brande denne, så hjemmesiden på et subdomæne ikke skal brande sig selv. Herudover kan du evt. også anvende dem til testhjemmesider. Men ellers vil jeg til enhver tid anbefale dig at vælge ét domæne pr. hjemmeside, så du kan brande hver hjemmeside for sig.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x