Hvor bliver et website hostet henne?

I denne guide kan du se hvordan man ser hvor et website bliver hostet henne. 

Find med WHOIS database

Det kan være meget praktisk at vide hvor en hjemmeside bliver hostet henne. For at finde ud af det, skal man først finde ud af hvilke navneservere domænet peger på. Dette finder man ud af i WHOIS databasen, dvs. registret med domæner og deres ejere. For DK domæner ligger WHOIS databasen hos DK hostmaster.
Hos DK hostmaster kan du i bunden af siden søge på et bestemt domæne, ved at indtaste domænet med .dk, men uden www. foran. Bagefter klikker du på Søg.
DK-hostmaster2
Så får du WHOIS resultatet at vide og her står der i bunden hvilke navneservere der benyttes. I nedenstående eksempel kan du se at navneserverne ligger hos Webhosting.dk.
dkhostmasterresultat

Find med DNS lookup tool

Ofte ligger hjemmesiden også samme sted som navneserverne. Men sådan er det ikke altid. Dette viser bare hvilke navneservere domænet peger på, men det kan jo være at DNS indstillingerne på denne navneserver peger hen på en helt anden udbyder.
Her kan det være anvendeligt i stedet at søge med et DNS lookup tool, der undersøger hvilken IP adresse som domænet peger på. Et eksempel på et sådan tool er MXtoolbox. Her indtaster du igen domænet og herefter trykker du “DNS lookup”.
DNSlookup
Her kan du igen se hvilke navneservere domænet peger på, men du kan også se at der her er en DNS record der peger på 217.116.232.226. Du kan også se at det er en A record. Ved at indtaste denne IP adresse i browseren, kan du ofte se hvilken udbyder der er tale om.
DNSlookup2
Har du flere spørgsmål til hvordan du finder webhosten til et domæne, skriver du bare en kommentar.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Anette Bjerg
6 måneder siden

Tak for nyttig info. Men hvad gør man så, når indtastning af ip-adressen heller ikke giver noget?
Mit problem er, at den énmandsvirksomhed, som oprindeligt lavede firmaets website, ikke eksisterer mere – og fyren er total umulig at få fat på. Og vi har udelukkende CMS-adgang. Og jeg har brug for FTP-adgang (eller vores nye programmør har :-)).

Last edited 6 måneder siden by Anette Bjerg
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x