Så lang tid tager det at forbrænde 1 genstand

Når du drikker 1 genstand alkohol tager det en vis tid før den er ude af kroppen igen. Se her hvor meget tid.

I denne artikel sætter vi lidt fokus på forbrænding af alkohol.

Hvad er en genstand?

En genstand er et begreb for indholdet af alkohol i forskellige former for spiritus, som kan sammenlignes. Definitionen er at en genstand svarer til 12 gram rent alkohol. Der er følgende antal genstande i forskellige drikkevarer:

  • 1 øl = 1 genstand
  • 1 guldøl = 1,25 genstande
  • 1 stærk øl = 1,5-2 genstande
  • 1 glas vin (12 cl) = 1 genstand
  • 1 flaske vin (75 cl) = 6-7 genstande
  • 1 glas spiritus (4 cl) = 1 genstand

Hvor meget er en promille på 0,5?

Det er aldrig en god ide at køre bil når du har drukket alkohol. Men grænsen for hvornår det er tilladt er en promille på 0,5. Man kan omregne antallet af genstande til den promille du får med følgende formel:

Promille = (12*antal genstande)/(0,55*vægt i kg) [for kvinder]
Promille = (12*antal genstande)/(0,68*vægt i kg) [for mænd]

For en person der vejer 70 kg vil 1 genstand altså give en promille på 0,3 for kvinder og 0,25 for mænd. Med andre ord vil kvinder kunne drikke under 2 genstande og mænd kunne drikke 2 genstande, og overholde grænsen i færdselsloven.

Hvor hurtig forbrændes 1 genstand?

Det kan variere hvor lang tid det tager at forbrænde en genstand, da folks forbrænding er forskellig. En tommelfingerregel er at man forbrænder 0,1 gram alkohol pr. kg du vejer pr. time. Så vejer du 70 kg forbrænder du altså 7 gram alkohol pr. time, og det tager så knap 2 timer at forbrænde en genstand. Det svarer også til at man forbrænder knap 0,6 genstande pr. time.

Dette svarer til at en kvinde på 70 kg forbrænder 0,18 promille pr. time, mens en mand på 70 kg forbrænder 0,15 promille pr. time.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x