Linux tutorial 6: Programmer til Linux

En af udfordringerne når du skifter fra Windows til Linux er at finde alternativer til de programmer du anvender. Heldigvis er der rigtig mange alternativer i Linux. Dette afsnit i denne linux tutorial er dedikeret til at præsentere de alternativer der findes i Linux. Det gennemgås ikke så grundigt i dette afsnit hvordan de installeres, men blot hvilke alternativer der findes. Installationen af programmer gennemgås senere. 

Browser

I Windows er du sikkert vant til at anvende enten Internet Explorer, Edge, Google Chrome eller Firefox. Internet Explorer eller Edge findes ikke til Linux – men det gør til gengæld både Google Chrome og Firefox.
I Linux Mint er Firefox standardbrowseren og allerede installeret. Java er også kompatibelt med Firefox og det er derfor ofte denne browser du skal anvende, hvis du skal anvende NemID på hjemmesider der stadig anvender Java.
Firefox
Jeg vil dog anbefale at du også installerer Google Chrome. Dette gør du ved at gå til nedenstående adresse og downloade den direkte til Linux. Google Chrome er godt også at have installeret på Linux, da nogle hjemmesider, som f.eks. Netflix, kun fungerer fra Google Chrome på Linux.
https://www.google.dk/chrome

Officepakke

I Windows er du sikkert vant til at anvende enten Microsoft Office eller Libreoffice. Microsoft Office findes ikke til Mac – men Libreoffice findes til Linux. Libreoffice er allerede installeret som standard i Linux Mint.

Budget og økonomi

Hvis du mangler et godt program til at lave dit budget i, kan programmet Gnucash anbefales. Dette findes faktisk både til Windows, Mac og Linux. Det er rigtig godt og kan holde godt styr på alle doine konti.

Billedbehandling

I Windows er du sikkert vant til at anvende enten Photoshop eller Paint. I Linux findes programmet Gimp der er et avanceret billedbehandlingsprogram der svarer til Photoshop. Det findes også til Windows, hvis du har lyst til at prøve det.

E-mail

I Windows er du sikkert vant til at anvende Microsoft Outlook eller Outlook Express til at hente dine mails. I Linux findes programmet Mozilla Thunderbird der også er et rigtig godt program til dette.

Medieafspiller

I Windows er du sikkert vant til Windows Media Player. I Linux Mint findes som standard VLC Mediaplayer der er en af de bedste medieafspiller der findes. Den findes egentlig også til Windows.
Har du flere programmer du anvender i Windows og hvor du leder efter et alternativ i Linux? Skriv gerne en kommentar.
I næste afsnit skal vi snakke lidt om sikkerhed i Linux, hvor jeg vil forklare hvorfor Linux er mere sikkert end Windows.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x