Forældreguiden til Robux – Hvad koster det?

Her kan du læse hvad der er værd for forældre at vide om Robux – de digitale penge der findes i Roblox.

Mine børn spiller Roblox som så mange børn, og er begyndt at plage om at vi skal købe “Robux”. Men hvad i alverden er Robux for noget? Og bør vi som forældre sige ja eller nej til at købe Robux til vores børn? Det handler den her artikel om.

Roblox er et gratis spil, som børn kan downloade og spille på stort set alle enheder. Det er ejet af firmaet Roblox Corporation, der blev stiftet af David Baszucki og Erik Cassel tilbage i 2004. De har opnået over 164 millioner aktive brugere hver måned, og det er derfor en af verdens mest populære spil lige nu. Hver spiller har deres egen avatar, og det er et online spil hvor børnene for eksempel kan spille spil mod deres klassekammerater. Faktisk er Roblox en hel spilverden med mange forskellige spil som børnene kan spille.

Selvom Roblox er gratis, så kan man købe en del ting i selve spillet. For at kunne købe dem, så skal man bruge en digital Roblox valuta der kaldes for Robux. Man skal altså først købe Robux, og for dem kan børnene så købe forskellige ting i spillet. For eksempel kan man købe ting der opgraderer børnenes avatar i spillet, de kan købe nye spil og adgang til private servere i Roblox.

Udover at købe Robux findes der også mulighed for at tjene nogle få Robux i nogle enkelte af de spil der er i Roblox. Man kan også gøre det ved selv at skabe et spil i Robux, der åbner op for at man kan købe ting for Robux i det spil. Når så folk køber noget gennem dit spil, får du en vis procentdel udbetalt i Robux. Man kan også skabe nyt Roblox tøj og sælge dem for Robux. Man kan også få doneret Robux af andre spillere (det kan dine børn også gøre til andre), og der er flere eksempler på svindel med den slags.

Robux kan købes på flere forskellige måder. Blandt andet kan du gå ind i fysiske butikker og købe Roblox gavekort, der giver adgang til en kode der kan bruges til at købe Robux. En anden mulighed er at købe Robux i selve Roblox spillet. Det kan du gøre på den side der hedder “Buy Robux”. Der er også mulighed for at blive Roblox Premium Member, og betale et månedligt abonnement for at bruge Roblox. Med sådan et abonnement vil du hver måned for en vis mængde Robux.

Men hvad koster Robux så? Prøv at kig på de nuværende priser for Robux købt gennem Roblux selv. Roblox Premium medlemsskab får du også hver måned nogle Robux du kan bruge.

Pris DKKRobux engangskøbRoblox Premium
45 kr.400450 pr. måned
89 kr.8001.000 pr. måned
169 kr.1.7002.200 pr. måned
449 kr.4.500
899 kr.10.000
1.699 kr.22.500

Jeg var meget i tvivl om mine børn skulle have lov til at få Robux, af flere grunde. For det første åbner dette for en del køb i en digital verden, som kunne gå til andre fede ting i den rigtige verden. For det andet kan der komme en slags afhængighed der gør at man ret hurtigt får spildt en del penge i Roblox. Når det er sagt så må vi også indse at selvom vi forældre ikke forbinder Robux med noget værdi, så gør børnene det. For dem kan det være lige så godt som en fysisk fødselsdagsgave. Jeg tror derfor jeg er kommet frem til at Robux i en begrænset mængde kan være okay. Hvad synes du?

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x