Back to the future – så meget har vi udviklet os

I Back to the future II, der var en kultfilm i 1989, kom de med nogle forudsigelser for 2015. Se hvilke der holder vand og hvilke der ikke gør her. 
I 2’eren kom de med en række forudsigelser for den 21. oktober 2015, der var i går. F.eks. mente de at der i 2015 fandtes Nike sko, med selvbindende snørrebånd:
1989
Dette er faktisk ikke helt ved siden af, fordi i 2016 udgiver Nike netop nogle sko der kan dette:
2015
I filmen forudså de også den store betydning automatisering og robotteknologi betyder for os i dag. I dag er en del af vores industri jo afløst af robotter, vi laver operationer med robotter og snart kommer vores hjemmehjælpere også til at være robotter.
At man skulle bruge fingeraftryk og scanninger af øjet til at identificere sig med, har filmen også regnet godt ud. Fingeraftryks-teknologi er jo meget udbredt og bliver vigtigere de kommende år.

Hvad har de overset?

Der var dog også nogle vigtige ting de har overset i deres forudsigelser. F.eks. har de ikke tænkt på, hvor meget mobiltelefoner ville udvikle sig til. De havde heller ikke rigtig forudset hvad internettet betyder for os i dag.
De havde heller ikke forudset selvkørende biler, som også (næsten) findes i dag. Til gengæld forudså de flyvende biler:

Og det er jo ikke helt galt, når vi faktisk har lavet noget lignende:

De forudså også at vi skulle have fjernstyrede skraldespande og robot-hundeluftere. Det har vi dog endnu ikke set.
De mente også at vi skulle have guldfarvet tøj og selvtørende tøj. Dette har vi heller ikke set endnu.

Hvad er der egentlig sket de sidste årtier?

Det er jo lidt sjovt at kigge tilbage på hvordan man forudså at verden så ud. Lige så sjovt er det jo at kigge tilbage på hvad der faktisk er sket.
Prøv og tænkt på fjernsyn, som før i tiden var store kasser der fyldte rigtig meget på stuebordet. Dette er jo i dag fladskærme og der er kommet noget større skærme.
Før i tiden havde vi også kassettebånd når vi skulle høre musik eller VHS når vi skulle se film. Kan du huske båndsalat? Dette er da heldigvis blevet afløst af lettere formater som DVD og blueray – ja og nu senest også streaming fra Netflix og Viaplay.
Før i tiden havde alle en avis som de læste i. I dag kæmper avisfirmaerne med at overleve, fordi alle læser deres nyheder gratis på nettet. Ja, faktisk er mange af de tjenester der før kostede penge begyndt at blive tilbudt gratis.
Før i tiden havde vi alle et leksikon i hjemmet, så vi kunne slå ting op og blive klogere. Dette er i dag afløst af Google, hvor vi kan slå alt op.
Tjek nedenstående infografik fra Samlino.dk ud, og se om du kan huske hvad der er sket på de sidste 20 år.
Infografik
Hvad synes du har været den største udvikling vi har gennemgået de sidste årtier? Og hvad tror du der kommer til at ske de næste 20 år? Kommer vi til at se flyvende biler? Er alle jobs besat af robotter? Hvad tror du? Skriv gerne en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x