Anmeldelse af HP ProLiant MicroServer G7 N54L

Her får du en anmeldelse af den perfekte hjemmeserver – HP ProLiant MicroServer G7 N54L. Hav din egen server kørende derhjemme. 
Har du altid gerne ville have din egen server derhjemme? En server der kan hoste din hjemmeside, dine mails, fungere som dit eget cloudsystem, være printserver osv. Så skulle du tage et kig på en hjemmeserver. Det er en slags computer der kører døgnet rundt og kan på den måde udbyde services til alle dine enheder i hjemmet og andre steder.
Hvis du allerede har en NAS derhjemme, er det faktisk en slags server. Forskellen mellem en NAS og en rigtig hjemmeserver, er dog at med en hjemmeserver bestemmer du helt selv det hele, dvs. hvad den skal indeholde af software og hardware.
En anden fordel er at du med en hjemmeserver kan opdatere software så snart de udkommer. Det sker ikke altid med et NAS.

HP ProLiant MicroServer G7 N54L

I denne anmeldelse har jeg kigget nærmere på HP ProLiant MicroServer G7 N54 der netop er sådan en hjemmeserver. En hjemmeserver er faktisk ikke så dyr som mange tror. Denne server kan faktisk fås fra lidt over 2000 kroner – det er faktisk ikke meget dyrere end en almindelig NAS. Du skal dog regne med at skulle købe en harddisk til, da den ikke er inkluderet. Det koster også omkring 2000 kroner for 1 TB. Så samlet set skal du af med 4500 kroner.
Kabinettet til denne server fylder 31.5 x 37.47 x 39.98 cm, hvilket ikke er så meget. Den vil du altså nemt kunne gemme væk i nærheden af din router, hvor den vil kunne køre uforstyrret.
Den indeholder 4 Gb RAM, men kan udvides helt op til 8 Gb hvis du har brug for det. Denne mængde RAM er udemærket for en hjemmeserver.
Ellers indeholder den en 2,2 GHz dualcoreAMD Turion II Model Neo N54L processor, hvilket også er fint.
Da serveren ikke har inkluderet harddisk, har den naturligvis heller ikke noget OS. Men her kan jeg anbefale at installere Linux som du jo kan få gratis. Det kan f.eks. være Ubuntu linux. På den måde kan du gratis for alle de servere du har brug for. Faktisk kører langt de fleste servere med linux. Vil du hellere have Windows, kan den sagtens køre med Microsoft Windows Server.
Når man skal have en server til at køre døgnet rundt, tænker man tit om den larmer meget. Lydniveauet for denne er omkring 21,3 dB. Det svarer ca. til at en person hvisker til dig tæt på.
En anden ting man tænker på, er naturligvis om den bruger meget strøm. Denne bruger gennemsnitlig omkring 30 watt, hvilket er ca. 500 kroner pr. år i strøm. Til at sammenligne med kan en NAS også bruge mellem 10 og 40 watt.
Når du har installeret din server har du mange muligheder som du kan bruge den til:

  • Webserver så du kan hoste din egen hjemmeside.
  • Mailserver så du kan hoste dine egne mails.
  • FTP-server, så du kan tilgå dine filer udefra.
  • Mediaserver, så du kan streame mediafiler ud i hele hjemmet.
  • Printserver, så du kan tilgå en printer via netværket fra alle computere på netværket.
  • Backup og cloud server, så du kan gemme dine filer på den.

Og der er mange flere muligheder. Denne server er i hvert fald et godt valg, hvis du vil have din egen hjemmeserver.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x