Twitter sætter grænser for hvor mange tweets du må læse

Mange Twitter-brugere oplever nu at blive mødt med begrænsninger ift. hvor mange tweets de må læse.

Endnu engang indfører Twitter nye regler, som gør livet som Twitter-bruger surt. Denne gang er der sat en begrænsning på hvor mange tweets man har lov til at læse dagligt. Twitters ejer Elon Musk har selv annonceret det i et tweet, hvor han skriver at grænsen vil være 600 tweets dagligt for brugere som ikke har købt betalingsversionen af Twitter. I et senere tweet skriver han dog at de har tænkt sig at hæve grænsen for dette til 800 tweets daglig, formentlig på grund af den store utilfredshed ændringen har medført.

Ifølge Elon Musk er forklaringen at de vil begrænse anvendelsen af Twitter til scraping, men mange spekulerer i om det er for at få flere til at betale for at bruge Twitter. Der går også rygter om at der i Twitter er kommet en bug, som fører til DDOS angreb på sig selv, og at det er noget af det de forsøger at gøre noget ved. Et andet rygte går på at Twitter ikke har fornyet en kontrakt med Google på Google Cloud, som udløb den 30. juni.

Nu lyder 600 tweets af meget, men det kommer du hurtigt op på, hvis du scroller ned langs dit feed. Flere danske Twitter-brugere er i dag blevet mødt af en besked der siger “Begrænsning overskredet”, som altså fortæller at du har nået grænsen for antallet af læste tweets.

Ændringen er altså den seneste begrænsning Twitter-brugerne bliver mødt med, og tiden vil vise om det er en klog beslutning eller ej. Hvis det får flere til at betale for at bruge Twitter er det selvfølgelig smart, men det kan også potentielt få flere til at forlade Twitter, fordi de nu ikke kan bruge det så meget.

Udover begrænsningen for Twitters egne brugere, har Twitter også lukket helt ned for at man kan læse tweets, hvis man ikke er logget ind. Det er altså derfor også slut med at embedde tweets i andre apps og lign.

Af Elon Musks tweet fremgår at begrænsningerne kun er midlertidige, men det må vi vente og se om det er tilfældet. Hvis du er Twitter-bruger og er træt af de nye begrænsninger, så kan du overveje at flytte til Mastodon. Der er kommet en del danske brugere over, og her er der ingen begrænsninger.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

16 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

@aphandersen@heinzbeauvais det skriver Musk selv. Nogle spekulerer i, at det er en fejl i Twitters egen app, der DDOS’er Twitter, men det ved jeg ikke 100%

Lars siger:

@anderspuck @aphandersen Jeg så også nogen på twitter fortælle det.

🅿️alle siger:

@aphandersen @sorenromer Jeg læser at det kun er en midlertidig løsning indtil fejlen er fundet.

@heinzbeauvais hvor læser du det henne? Alligevel ret skræmmende at det er nødvendigt

Søren Rømer siger:

@aphandersen Det er så hjernedødt. Det her sted må sgu da snart begynde at samle lidt momentum. Denne gang er det jo en konkret og markant forværring af produktet.

@sorenromer ja, hvis man dagligt bliver mødt med den besked, så man ikke kan læse nyheder og lign., så vil folk helt klart finde andre steder. Det er tid til at fortælle alle venner om Mastodon

@sorenromer @aphandersen mastodon mangler en masse ting før jeg for alvor bliver herinde. Det at man er på en server og det er pokkers kringlet at skifte server og at ejeren af severen kan se alt.Så jeg er sur på musk men også utilfreds med Mastodon. Så hvad skal man vælge????

Søren Rømer siger:

@MathiasKronhjort @aphandersen Du kunne sætte din egen server op? 😬 Jeg kommer heller ikke for alvor i gang med Mastodon, men det skyldes nu primært, at der stadig er begrænset aktivitet her på platformen, og at de (for mig) vigtigste nyhedskilder fortsat kun er på Twitter.

@sorenromer @MathiasKronhjort enig, og det kan man fx nemt gøre uden at skulle forholde sig til alt det tekniske på Masto.host. Det giver fuld kontrol. Det er det samme jeg har gjort

@aphandersen Det ligner at de har glemt at forny en aftale med Google om lagerplads, så de har akut behov for at reducere deres resursebehov.

@anderspuck Vildt, hvor har du læst det henne?

@aphandersen Det kan man da håbe 🙂

@aphandersen klart at det gør noget.Mastodon er bare ikke helt med på beatet mht hvad folk søger 1:1 Og det er svært at opsluge en masse som i forvejen har mange følgere på Twitter. Elon har i den grad trådt i spinaten denne gang.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x