Twitter: Ikke længere tilladt at reklamere for konkurrenter

Twitter har nu forklaret hvorfor det ikke længere er muligt at linke til Mastodon fra Twitter.

Nu opdaterer Twitter endnu engang deres retningslinjer. Denne gang indfører de en ny politik for promovering af andre sociale medier på Twitter. De har tænkt sig at fjerne både tweets og links i din biografi som fører hen til konkurrenter som Mastodon, Facebook, Instagram, Truth Social, Tribel, Nostr og Post. Hvis din Twitterprofil udelukkende promoverer andre sociale medier, risikerer du at den bliver lukket.

Dette forklarer hvorfor Twitter er begyndt at blokere for at linke til Mastodon servere. Når man lavede et tweet indeholdende et link til Mastodon, blev tweetet nemlig ikke sendt. Og det var heller ikke muligt at opdatere sin biografi, så der her fremgik hvor folk kan finde dig på Mastodon.

Ifølge Twitter er det stadigt okay at crossposte ting fra andre sociale medier til Twitter. Men du må altså ikke lave et tweet der fx. hedder “Følg mig på Mastodon: @aphandersen”. Sker det vil tweetet blive slettet, og hvis det sker gentagne gange risikerer du at din Twitterkonto bliver lukket.

Twitter fortæller også, at hvis man forsøger at omgå reglerne, risikerer man også at få suspenderet sin Twitterkonto. Man må altså ikke bruge en URL shortner eller fjerne et punktum i en adresse for alligevel at indsætte et link. Man må heller ikke bruge en såkaldt social media link aggregator, hvilket er en profilside med links til alle dine sociale medier, såsom linktr.ee og lnk.bio. Det fremgår ikke om dette inkluderer et link til din private hjemmeside, hvor du tilfældigvis også linker til alle dine sociale medier.

Journalisten Taylor Lorenz har allerede fået sin Twitterprofil midlertidligt suspenderet, for at linke til sine konkurrerende sociale medier. Hun var iblandt nogle af de journalister som for nyligt blev suspenderet fra Twitter, og Elon Musk fortalte at det var grundet hun have brudt reglen om doxxing. Det benægter hun selv, og fortæller at årsagen faktisk var at hun reklamerede for sine andre profiler.

Der er altså efterhånden en risiko for at alle kan miste deres Twitterprofil fra den ene dag til den anden. Jeg har derfor også valgt at oprette en profil på Mastodon, så jeg har et alternativ. Og så har jeg også taget backup af alle mine tweets løbende.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

16 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

@aphandersen @mok0 MEN Han er sgu da truet af sin egen adfærd 🤯.

@aphandersen Holy S*** det er en artikel jeg må læse! XD

@mok0 Ja, det er det godt nok. Kun fordi Elon Musk føler sig truet

@tvachr det ville det 100%. Elon Musk har suspenderet journalister der skrev kritisk om ham eller Tesla, så det gør han også ved brugerne

@lethen Ja, og man må jo ikke engang bruge tjenester som linktr.ee og så linke til dem. Gad vide om man må linke til sin egen hjemmeside, hvor du så linker til dine egne sociale medier?

Leif Carlsen siger:

@aphandersen Musk bliver mere og mere paranoid.

@aphandersen formodentlig, men lige nu virker han ikke synderlig bekymret om regler. Han har travlt med at tilbagebetale de milliardlån han måtte optage for at købe, så han skal stoppe blødningen for en hver pris.

@lethen Men har man så ikke ret til at bede om at få dem slettet, jf. EU regler?

@aphandersen men din “social graph” er jo penge værd (dine interesser, forbindelser mm. ), måske ikke for Twitter hvis du stopper med at bruge dem, men så for andre SOME platforme eller Google eller lign. services som mange bruger.

@aphandersen denne aparte situation illustrerer selvfølgelig meget godt problemet med SOME ejet af private.Gu’ ve’ hvad den sære mand gør med mine data når han om lidt suspenderer min konto på hans sociale medie?

@lethen god pointe. Jeg har heldigvis hentet mine tweets ud som backup for længst, men vi ved selvfølgelig ikke hvad der sker med dataene bagefter. Heldigvis bliver den slags data hurtig forældede

@aphandersen det vil spænde ben for hjælpeværktøjer som fedifinder.glitch.me som hjælper folk med at forlade Twitter.

@aphandersen Gad vide hvad reaktionen ville være, hvis store mængder Twitter-brugere begyndte at tweete negativt om Tesla?Det kunne være interessant at se, om det også ville ramme Musks ego…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x