Se om din e-mail er blevet hacket

Ny hjemmeside afslører om din e-mailadresse med password er blevet hacket og lækket på internettet. Tjek selv om du er ramt her.
Der kommer hele tiden nye sager, hvor hjemmesider og databaser er blevet lækket og e-mailadresser med tilhørende loginoplysninger og passwords er blevet afsløret. Det betyder at hvis du har en konto ved en hjemmeside der er blevet hacket, kan det altså være at hackerne nu kender passwordet til din e-mail adresse. Hvis det er tilfældet, bør du straks skifte password.
På hjemmesiden haveibeenpwned.com kan du nemt tjekke om din e-mailadresse har været med i et tidligere læk af e-mailadresser. Bag hjemmesiden står Troy Hunt, der er sikkerhedsblogger og som har udviklet hjemmesiden, for at gøre det let at tjekke om din e-mail er blevet lækket. Hjemmesiden tjekker om din e-mail findes på nogle spambotlister der er blevet lækket, og som spammere anvender til at sende dig spammails.
På hjemmesiden indtaster du bare din e-mail og trykker på knappen “pwned?” og så får du straks besked om hvorvidt din e-mail har været en del af et sikkerhedslæk. Du får også at vide hvilket læk den har været en del af.

Hvis din hjemmeside ikke er en del af de online spamlister, så ser det således ud:

Du har så muligheden for at tilmelde din e-mailadresse til en service, hvor du får besked hvis den bliver en del af et fremtidig læk.
Jeg fandt for eksempel ud af at en af mine e-mailadresser var en del af et sikkerhedslæk tilbage fra oktober 2013. Det var en sag hvor Adobe blev hacket og 153 millioner Adobe kontooplysninger blev lækket. De informationer der blev lækket var ID, e-mail, krypteret password og passwordhint til hver konto. Det lykkedes at dekryptere en del af de passwords fra dengang, så i praksis er dit password også eksponeret her. Det er derfor nødvendig at skifte password.
På hjemmesiden kan du også se en oversigt over de 10 største sikkerhedslæk:

Se selv her om du også har fået lækket din e-mailadresse.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette siger:

Fantastisk at der findes et værktøj til at finde ud af det. Super informativ og relevant artikel.
Hilsen Jeanette

Bedstecasinospil siger:

Smart at man kan tilmelde sin e-mailadresse en service og på baggrund af det få besked på, hvis den bliver en del af et fremtidig læk. Det er jeg sikker på, at mange vil kunne have god gavn af.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x