Overblik over WordPress plugins til Mastodon

I denne artikel kan du se hvilke WordPress plugins der findes, som integrerer Mastodon på din hjemmeside.

Hvis du har en WordPress blog, så findes der i dag allerede masser af værktøjer til at interagere med Facebook, Twitter og mange andre sociale medier. Der er så småt begyndt også at komme plugins til Mastodon frem, og dem skal vi kigge nærmere på her.

Jeg synes netop Mastodon er interessant for WordPress, fordi jeg har i flere år drømt om muligheden for at binde flere WordPress hjemmesider sammen i et netværk, hvor man i højere grad kan interagere sammen og kommentere på tværs af hjemmesiderne. Altså netop en decentral struktur. WordPress har selv deres egne sociale system gennem Jetpack, men det er alligevel ikke integreret nok i WordPress. Derfor følger jeg med i udviklingen af Mastodon plugins til WordPress, i håb om at de kan understøtte integrationen mere.

Jeg søgte derfor i dag efter Mastodon plugins i WordPress, og fandt alligevel nogle stykker, som jeg lige vil gennemgå her.

Først og fremmest er der kommet lidt forskellige plugins, der autoposter til Mastodon. Det vil sige når du opretter en indlæg på din WordPress hjemmeside, så laver den automatisk et tilsvarende toot på din Mastodon profil. Lidt ligesom der også findes til Facebook og Twitter. Der findes blandt andet pluginet Mastodon Auto Share, Mastodon Autopost og Share on Mastodon. Jeg har kun prøvet Mastodon Auto Share, som jeg har brugt til min WordPress mikroblog (et forsøg jeg har kørende som skal samle tweets, toots og lignende på en side), og det har fungeret upåklagende.

Pluginet ActivityPub er nok et af de mest interessante plugins jeg vil fremhæve. Det er et plugin lavet af Matthias Pfefferle, som burde være integreret i alle WordPress installationer. Pluginet gør selve din WordPress side til en del af Fediverset, så man kan se alle dine indlæg, kommentere dem og lignende fra blandt andet Mastodon. Hvis du søger efter @andreas i Mastodon kan du se et eksempel på dette. Det her er faktisk en del af det jeg altid har søgt efter, der mangler bare i højere grad muligheden for at kommentarer og lignende bliver hevet direkte ind på WordPress siden.

OStatus plugin som også er skabt af Matthias Pfefferle ser også interessant ud. Det har ikke direkte noget at gøre med Mastodon, men det er med til at integrere din WordPress side til Fediverset. Jeg har ikke fået det til at virke godt nok endnu, men har tænkt mig at teste det mere i fremtiden. Pluginet er en pakke af flere plugins, herunder WebSub, host-meta, WebFinger, Salmon og ActivityStreams som tilsammen skulle gøre integrationen bedre.

Hvis du har JetPack har du nok lagt mærke til at de endnu ikke har Mastodon ikoner i deres social modul. Det forsøger pluginet Add Fediverse Icons to Jetpack at forbedre.

Mastalab Comments skulle faktisk udføre noget af det jeg søger, altså hvor den skulle kunne trække kommentarer til en URL adresse ind i WordPress kommentar systemet. Jeg har endnu ikke testet det, men har tænkt mig at gøre det i fremtiden.

Det er nogle af de WordPress plugins jeg har fundet. Kender du flere og bruger du nogle af dem?

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x