Meta Threads er åbnet i USA

I dag åbnede som ventet Metas nye sociale medie og Twitter-alternativ Threads for amerikanerne. Her er nogle af de første indtryk.

I dag fik de amerikanske brugere af Instagram muligheden for at downloade Metas nye Twitter-alternativ Threads. Desværre får danskerne ikke den mulighed i første omgang, men vi har dog læsemulighed på Threads.net, så vi kan se hvordan det nye sociale medie ser ud. I denne artikel kan du se nogle af de ting vi allerede nu ved om hvordan det nye sociale medie fungerer.

Hvis du har en Instagram-konto, kan du oprette en Threads-profil (indtil videre kun i USA). Så får du et feed i Threads-app’en eller på Threads.net og et andet feed på Instagram – så de to feeds er ikke blandet sammen. Det ser ud til at følgerne deles mellem de to sociale medier, så hvis nogle følger dig på Instagram følger de dig også på Threads og omvendt. Det har jeg dog ikke fået bekræftet endnu.

Threads har et verifikation-ikon der svarer til det der findes på Instagram, som er en “ægte” verificering, og ikke en man kan købe sig til som på Twitter. På din Threads-profil er der også et direkte link til din Instagram-profil.

Når du skriver en tråd, kan du skrive op til 500 tegn, hvilket svarer til Mastodon og derfor er mere end du er vant til på Twitter. Tråden kommer til forveksling til at ligne et tweet, og der er knapper til at like, kommentere og videredele (retweete) en tråd. Der er også en knap til at dele tråden et andet sted. I bunden står der hvor mange der har kommenteret og liket tråden. I en tråd kan du indsætte et billede, en video eller et link, og indsætter du et link kommer der et link preview. Ligesom på Twitter.

I dit Threads-feed får du både vist tråde fra dem du følger og dem som Threads udfra en algoritme har fundet ud af du kunne være interesseret i. Det svarer til hvordan Twitter fungerer.

Der er også nogle ting der ikke er udviklet endnu. Der er blandt andet ikke en oversæt-funktion, og jeg har heller ikke endnu set et eksempel på en citattråd, så det er uvist om det er understøttet.

Threads i Danmark

Som nævnt kommer Threads ikke i første omgang til Danmark eller nogen andre EU-lande. Dette skyldes formentlig de europæiske GDPR-regler, som er strammere end de andre lande Threads ruller ud i. Der har været kritik af at det er nødvendigt at Threads høster alle de data fra dets brugere. Det er da også mærkeligt, men såvidt jeg kan se ikke anderledes end den mængde data som Facebook og Instagram høster.

Derfor ved vi endnu ikke hvornår Threads kommer til Danmark og om det gør. Det må vi vente at se. Imens ruller Threads i disse dage ud til over 100 lande verden over. Lande der ikke har så stramme dataregler som vi har.

En anden ting der har været kritiseret ved Threads er at det kan være svært at slette din Threads-konto igen. Du kan selvfølgelig deaktivere den, men vil du slette den og fjerne dine data kan du kun gøre det ved at slette hele din Instagram konto. Det er lidt kritisabelt, fordi det gør det svært at fravælge produktet helt igen.

Forhåbentlig åbner Threads også snart i Danmark, så vi kan få lov til at prøve det nye sociale medie. Imens kan vi fortsætte med at bruge Twitter, eller du kan overveje at prøve Mastodon, hvor der også allerede nu er en del danskere.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

@aphandersen Det afgør jo sagen, for jeg blander ikke mine danske og internationale venner, familie med videre ind i min ‘Twitter’ 🙂

@LiselotteWiller så kan man jo oprette en helt ny Instagram/Threads konto til det formål

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x