Derfor kan du ikke citere toots på Mastodon

Du kan ikke citere/quote toots på Mastodon, ligesom du kan i Twitter. Det er meningen at det skal være sådan, og her kan du læse om hvorfor.

Hvis du har fået en profil på Mastodon, har du nok bemærket at man kan ikke citere indlæg, ligesom du kender det fra Twitter. Det har mange kritiseret, fordi de savner den mulighed. Men faktisk er det helt med vilje, at denne mulighed ikke er udviklet.

For at få forklaringen hvorfor, skal man tilbage til et toot fra Mastodons grundlægger Eugen Rochko i 2018. Her skrev han at årsagen til at citering ikke er implementeret i Mastodon, er at det bidrager til en toksisk adfærd fra brugernes side. Det fører til at folk i stedet for at tilføje en kommentar til et toot, vælger at starte en ny debat ved at citere, og måske bruger dette til at svine andre til.

Han kan selvfølgelig have en pointe i at citering i nogle tilfælde bruges forkert, og til at skabe negativ stemning. Men jeg vil nu også mene at man kan finde lige så mange eksempler på at de bliver brugt på en positiv måde. Det er korrekt at det kan bruges til noget, der burde have været en kommentar i stedet for, men omvendt kan det også være mest korrekt at starte en ny tråd, hvis man vil starte en ny debat udfra et emne.

Der findes en række workaround til citering, som folk så bruger i stedet for. Nogle vælger at tage et screenshot og vedhæfte til et nyt toot. Andre vælger at indsætte linket til tootet i det nye toot. Citering foregår dog uanset om man vil eller ej, men det er bare spørgsmålet om det skal være nemt og om den man citerer automatisk skal få en notifikation når du gør det.

Derfor mener jeg at man også burde udvikle citering til Mastodon, og jeg håber det kommer i fremtiden. Hvad mener du?

4.7 3 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

4 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Rasmus Malver siger:

@andreas Jeg synes at det er et ærgerligt argument. Det er uheldigt at han kun har oplevet dén brug, men det er bare ikke repræsentativt. Jeg bruger det kun som “dette er sket, og jeg har denne kommentar”. Det har aldrig været meningen at dén slags skulle være et svar.

@andreasI gamle dage var det jo dårlig netikette IKKE at citere det man svarede på. Men sådan ændrer verden sig jo… 🙄

René Raff siger:

@andreas Synes også det er en funktion der mangler. Selvfølgelig er der en risiko for at det bliver misbrugt, men mon ikke det sker i et fåtal af citater, i forhold til hvor mange der blev givet på Twitter?

@andreas det er så deres holdning, right?! Så fordi de mener noget om funktionen .. så stopper de os fra at få muligheden.Det virker lidt som om man prøver at styre folket, hvor folket egentlig burde få alle muligheder?! Lidt ala “Kina diktatur”.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x