Windows Core OS – Næste Windows version?

Microsoft Windows 10 har eksisteret siden 2015, og det er snart på tide der sker noget nyt. Der går rygter om et nyt Windows Core OS. Læs mere om det her.

Før i tiden skiftede Microsoft med nogle års mellemrum Windows ud med en ny version, så man kunne glæde sig til nye funktioner og nyt udseende. Således overtog Windows 10 det tidligere Windows 8, der overtog Windows 7, der overtog Windows Vista, der overtog Windows XP, der overtog Windows ME, der overtog Windows 98, der overtog Windows 95, der overtog Windows 3.1 osv.

Tidligere har Microsoft meldt ud at den trend skulle stoppe med Windows 10, og for fremtiden skulle Windows 10 opdateres jævnligt, ligesom mange Linux versioner opdateres 2 gange årligt. Vi ved ikke om det kommer til at forholde sig sådan, men supporten for Windows 10 udløber i 2020.

Der er nu kommet rygter om et nyt Windows, der kaldes for Windows Core OS. Det skulle efter sigende være et nyt Windows udviklet helt fra bunden, og som skulle virke på tværs af alle enheder, uanset skærmstørrelse. Altså et styresystem der både kan bruges til mobiltelefoner, tablets og desktops.

Operativsystemet skulle være letvægts, så det er slut med de tunge langsomme Windows versioner. Det forventes at kunne køre klassiske Windows programmer, men der går faktisk også rygter om at det vil kunne køre Android apps.

Indtil videre tyder det på at Microsoft vil lancere Windows Core OS ved siden af Windows 10, og så fortsætte med at opdatere Windows 10. I hvert fald indtil videre. Det betyder at Windows Core OS vil komme med nye enheder, men ikke blive opdateret fra Windows 10. Måske Windows Core OS primært vil være til enheder lignende Chromebooks, mobiltelefoner og tablets, mens Windows 10 fortsat vil være dominerende på pc’er.

Vi ved endnu ikke hvornår Windows Core OS kommer på gaden og hvad prisen vil være for det.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Stegemüller
1 år siden

Tak for info Andreas. Det lyder spændende.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x