Volkswagen ID.7 – Ny stationscar-elbil på vej fra Volkswagen

Snart kommer Volkswagen med en ny stationcar i deres ID-serie, som derfor bliver en større familiebil.

Volkswagen er langt fremme når det kommer til lanceringen af nye el-biler. Snart kommer der en ny stationscar i deres ID-serie, der er navnet på deres serie af el-biler. Bilen har hidtil haft kodenavnet ID. Space Vizzion som konceptbil, men får altså navnet ID.7 når den bliver lanceret. ID.7 vil først blive lanceret i en Sedan-model i slutningen af 2023 og så i starten af 2024 i en stationcar version.

Med en totallængde på næsten fem meter, en akselafstand på næsten tre meter og et bagagerum på 585 liter er der tale om en elbil der også er målrettet børnefamilierne der skal have barnevognen med eller pakket en masse bagage til ferien.

Topfarten for ID.7 er 175 km/t og det tager 5,4 sekunder at accelerere fra 0 til 100 km/t. Den har en 279 hk elmotor integreret i bagakslen som trækker på baghjulene, men man har mulighed for også at kunne få endnu en elmotor med 102 hk integreret i forakslen som trækker på forhjulene. Dermed får bilen firhjulstræk og kommer samlet til at yde 340 hk.

ID.7 indeholder et batteri med en batterikapacitet på 77 kWh, og de lover en rækkevidde på op til 700 km. En så høj rækkevidde skulle vist fjerne rækkeviddeangst for de fleste nye elbilkøbere. Det er muligt den høje rækkevidde skyldes at man vil tilbyde bilen med et større batteri på 100 kWh. Opladningen derhjemme sker med 11 kW som de fleste andre elbiler, mens du ved hurtigladning får mulighed for at oplade op til 170-200 kW. Det betyder du kan oplade bilen fra 10 til 80% på under 30 minutter.

Bilen er baseret på MEB-platformen, som de andre af Volkswagens el-biler. Den vil blive produceret til det europæiske marked i Emden i Tyskland ligesom ID.4.

Volkswagen ID.7 vil konkurrere med Tesla Model 3 som lige nu kan bestilles i en Long Range model fra 389.990 kr. Det vides endnu ikke hvor prisen for en ID.7 vil lande henne.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x