Vivus – Anmeldelse af Kviklån

Her kan du læse om et af de dyre kviklånefirmaer i Danmark – Vivus. Jeg vil gennemgå hvem de er, hvad de tilbyder og hvordan lånet fungerer.

De seneste år er kviklån blevet mere udbredte i Danmark, og der er dukket det ene kviklånfirma op efter det andet. Et af dem er Vivus, og formålet med denne artikel er at give dig et overblik over hvem de er og hvad de tilbyder.

Hvis du selv har erfaringer med at låne hos Vivus er du meget velkommen til at dele dine erfaringer i en kommentar nederst. Det samme gælder hvis du finder en fejl, der bør rettes i artiklen.

Hvem er Vivus?

Først skal vi lige se på hvem Vivus er. Det er jo altså et af kviklånefirmaerne i Danmark – selvom det de teknisk set tilbyder er en kredit. Deres hjemmeside er Vivus.dk og bag selve firmaet er 4Finance Aps der også ejer Zaplo.dk.

Ifølge CVR registret ejes 4Finance Aps af AS 4Finance fra Letland. Der er altså tale om et lettisk lånefirma der har slået sig ned i Danmark.

Det bør også nævnes, at Vivus omtales i DR’s dokumentar “Kongerne af Kviklån” fra 2019. Her møder vi flere personer der har fået deres økonomi ødelagt af kviklån. Desuden ses på hvordan lånene markedsføres samt hvordan selskabet bag skattemæssigt er oprettet.

Hvordan fungerer et Vivus lån?

Ligesom andre kviklån fungerer et Vivus lån ved at du indtaster hvor mange penge du ønsker at låne. Så sender du ansøgningen afsted og på få sekunder bliver du kreditgodkendt og får pengene udbetalt.

Til at starte med kan du få en kredit på 6000 kroner, mens dette forhøjes til 12000 kroner hvis du er tidligere kunde. Prisen for at låne pengene er 20% hver eneste 30. dag, dvs. hvis du låner 12000 kroner vil det koste dig 2400 kroner for hver 30 dage der går. Det giver ca. 29200 kroner hvis du låner de 12000 kroner over et helt år, svarende til 243%. Dette kan du også se ved at Vivus oplyser at deres faste debitorrente er 243,3%.

Tidligere har Vivus haft et starttilbud til nye kunder, hvor de kunne få 30 dages kredit rentefrit. Dette tilbyder Vivus dog ikke mere fra den 14. januar 2019. Fremover vil man i stedet få tilbudt en rabat på renterne på 50%.

Du skal som minimum hver 30. dag betale dine renter, dvs. 20% af lånebeløbet. Du behøver således ikke at afdrage på lånet, men kan nøjes med hele tiden at betale renterne. Det betyder også at måden renterne bliver regnet ud på, er ikke som andre lån. Dette skyldes at da der aldrig bliver tillagt renter på selve lånets saldo, er der ikke noget der hedder renters rente. Det er blot 20% af det lånte beløb hver 30. dag.

Bemærk, at da Vivus har valgt en ordning hvor de opkræver rente hver 30. dag fremfor hver måned, vil der kunne være måneder hvor de kan opkræve renterne mere end én gang den måned.

Renterne du får på et Vivuslån bliver naturligvis også automatisk indberettet til Skat, og vil derfor fremgå af dit skattefradrag.

Hvem kan låne hos Vivus?

Når du søger om et lån hos Vivus, laves der en kreditgodkendelse. Dette er lovpligtig, men den tager kun få sekunder. Det foregår blandt andet ved opslag i diverse kreditregistre, såsom RKI-registret, Debitorregistret og Kreditstatus.

Det betyder at hvis du er registreret i RKI-registret eller Debitorregistreret får du ikke lov til at låne hos Vivus.

Hvordan betales et Vivuslån tilbage?

For at betale et Vivuslån tilbage, skal du altså både betale det beløb du har lånt og rentebetalingen som hver 30. dag er 20% af lånebeløbet. Du skal som minimum altid betale rentebetalingen.

Selve betalingen kan gøres med Visadankort direkte med en knap på deres hjemmeside eller alternativt ved en kontooverførsel. Her er det dog vigtig at være opmærksom på, at afhængig af hvilken metode du anvender, går pengene til forskellige ting. Hvis du bruger knappen, kan du kun betale rentebetalingen. Hvis du bruger kontooverførsel trækkes først rentebetalingen fra beløbet, og resten går til afdrag på lånet. Du afdrager altså ikke på lånet ved at bruge knappen. Betaler du før tid, bliver din næste rentebetalingsdato bare udsat.

Jeg håber dette gav dig et overblik over hvad Vivus er og hvordan et Vivuslån fungerer. Hvis du selv har nogle erfaringer, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

Bemærk at satserne der er angivet i denne artikel, kan have ændret sig siden artiklen blev skrevet. Tjek selv de seneste satser ud på firmaets hjemmeside.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jesper
Jesper
1 år siden

Lån ALDRIG penge hos Vivus !!! Det koster en bondegård at låne hos dem – over 800% i rente!!! Du betaler ikke automatisk af på lånet, og risikere aldrig at komme af med det. Og så får du nogle gange en ubehagelig overraskelse, når du bliver opkrævet to betalinger SAMME måned. Jeg glæder mig til at der snart bliver indført et maksimum på 25% rente, så bliver Vivus udryddet.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x