Vis skjulte IMAP mapper i Outlook Express

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Gamle computere kører stadig Outlook Express til at hente e-mails. Nogle gange er IMAP mapper ikke synlige efter en IMAP konto er blevet tilføjet. Her er en løsning på hvad du kan gøre.

Outlook Express er nok en af de mest brugte e-mailprogrammer til at hente e-mails med gennem tiden. Det var før i tiden standard i Windows, og blev hyppigt anvendt til at hente e-mails fra POP3 e-mailkonti. Med tiden blev Outlook Express afløst af Windows Live Mail, og sidenhen er en del også begyndt at anvende enten Microsoft Outlook, en webmail eller et helt andet styresystem (f.eks. Mac).

Hvad er POP3 og IMAP?

POP3 er en mailserver, hvor der hentes en kopi af alle e-mails ned fra hver enhed der henter mails. Så hvis du bruger den samme mails på flere computere eller enheder, skal du altså slette mails på flere enheder. Det er meget upraktisk i disse dage, hvor du bruger mobiltelefoner til at hente e-mails. Derfor er POP3 på mange måder en forældet e-mailserver.

I dag anvendes derfor i stedet IMAP som mailserver. Det er en server, hvor mailen slettes direkte på serveren når du sletter den og ikke kun på den lokale enhed. Det betyder du kan anvende samme mailkonti på flere enheder, og så ser du det samme alle steder.

Når du tilføjer en IMAP konto til Outlook Express, vil det ofte se ud som på nedenstående billede. Øverst ser du de lokale mapper – og her er ofte de mails du tidligere har hentet fra POP3 placeret. Den nederste del der hedder det samme som din e-mailadresse, er IMAP kontoen. Det er altså her du kan åbne dine IMAP mails, ved at klikke på Indbakke.

Indbakke vises ikke

Jeg har dog set nogle gange, at Indbakken ikke vises her under IMAP serveren som standard. For at ændre på det kan du trykke på IMAP mappen (den med e-mailadressen) og så trykke på “Værktøjer” og så “IMAP mapper”. Så trykker du på Indbakke og herefter på knappen “Vis” og så “OK”. Herefter skulle Indbakken gerne blive vist igen.

Der kommer ikke mails ind

Hvis du oplever at der ikke kommer mails ind på Outlook Express, så skal du trykke på Værktøjer og herefter konti. Marker nu IMAP mailkontoen og tryk på Egenskaber.

Så vælger du fanen “IMAP” og sætter kryds i “Tjek for nye beskeder i alle mapper”.

Andet e-mailprogram

Outlook Express er ikke særlig god til at håndtere IMAP mailkonti. Jeg vil derfor anbefale at installere Thunderbird i stedet for. Det er et gratis opensource e-mailprogram der er rigtig god til at håndtere IMAP mailkonti.

Du kan downloade Thunderbird gratis her.

Del denne artikelShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Skriv en kommentar