Unoeuro vs Azehosting – Se forskellene her

Leder du efter et nyt webhotel, og har faldet over de to udbydere Unoeuro og Azehosting? Så se forskellene her og bliv klogere på hvad du skal vælge.

Jeg har prøvet mange forskellige webhoteller, og jeg har skrevet en del om de forskellige der findes. For nylig lavede jeg en opdatering over de bedste webhoteller i 2019. Markedet ændrer sig jo konstant, og hvilket webhotel du skal vælge afhænger jo også af dine behov.

Men hvis jeg skal anbefale et webhotel i dag, så er der to webhoteludbydere som jeg vil kunne anbefale til de allerfleste. De hedder Unoeuro og Azehosting, og i denne artikel vil jeg sammenligne de to webhoteludbydere, så du nemmere kan træffe dit valg.

Hvorfor skal du vælge Unoeuro eller Azehosting?

Men hvorfor anbefaler jeg en af netop disse webhoteller? Det gør jeg fordi jeg efter mange års erfaringer med dem har været meget tilfredse med dem på flere parametre.

Både Unoeuro og Azehosting er billige, leverer gode webhoteller og har en rigtig god support.

Den eneste grund til at Unoeuro ikke passer til dig, vil være hvis du har nogle helt specielle behov, som stort set ingen andre har. Jeg vil godt vædde med at Unoeuro eller Azehosting vil passe til 99% der leder efter et webhotel til deres hjemmeside.

Unoeuro vs. Azehosting – hvem er billigst

For et års tid siden begyndte flere webhoteludbydere at hæve priserne på deres webhoteller. Dette gjorde også både Unoeuro og Azehosting, men de er nu stadig begge to i den billigere ende.

Unoeuro har 4 forskellige typer af webhoteller, som de kalder for Basic suite, Standard suite, Pro suite og Enterprise suite. Disse koster henholdsvis 18,66 kr./md., 37,33 kr./md., 93,32 kr./md. og 186,63 kr./md.

Azehosting har 3 forskellige typer, og hver af disse typer kan opgraderes. De 3 typer hedder cPanel webhotel, Professionelt webhotel og VIP webhotel. Herudover har de egentlig også et Reseller webhotel, men dette vil jeg ikke komme ind på her. De 3 hovedtyper koster henholdsvis 19 kr./md., 119 kr./md. og 299 kr./md.

De fleste der skal ud og købe deres første webhotel, har brug for den billigste. Man kan nemlig altid opgradere ved behov. Det betyder at det billigste ved Unoeuro er 18,66 kr./md. og Azehosting 19 kr./md. Med andre ord tilbyder Unoeuro og Azehosting altså et webhotel der rundt regnet koster det samme.

Hvad er forskellen på dem?

Så lad os lige se forskellen på hvad du får for ca. 19 kr./md. ved henholdsvis Unoeuro og Azehosting.

Hvis vi starter med den plads du får til dine webside-filer, så tilbyder både Unoeuro og Azehosting 10 GB. Det er dog værd at bemærke at e-mail plads og MySQL database plads ikke tæller med i de 10 GB hos Unoeuro, men det gør det hos Azehosting. Reelt set får du altså mest plads hos Unoeuro.

Både Unoeuro og Azehosting tilbyder også det der hedder ubegrænset trafik. Det betyder egentlig at der er ikke en grænse for hvor mange GB trafik der overføres hver måned, når folk besøger din hjemmeside. I praksis er der dog så mange andre parametre der begrænser at du ikke kan føre uendeligt meget trafik til din hjemmeside.

Hos både Unoeuro og Azehosting får du HTTPS beskyttelse. Det foregår hos Unoeuro med Let’s encrypt, mens det hos Azehosting foregår med cPanel SSL certifikat.

Både Unoeuro og Azehosting har løbende backup af dit webhotel. De har også begge to skriftlig support, og svarer begge ret hurtigt på alle henvendelser. Og så har begge to også en nogenlunde tilsvarende oppetid (tæt på 100%).

De fleste der skal have et webhotel skal bruge et PHP webhotel. Men få skal måske bruge et ASP.net webhotel i stedet. Et PHP webhotel får du hos både Unoeuro og Azehosting, men det er kun Unoeuro der tilbyder et ASP.net webhotel.

Selve serverne ligger hos Unoeuro placeret i Danmark, mens de i Azehosting ligger placeret i Tyskland. Det er der nogle der vil påstå gør en forskel, men det gør det altså ikke. De to placeringer er så tæt på hinanden, så det i praksis ingen forskel gør.

Selve administrationen af dit webhotel foregår hos Azehosting med cPanel, mens Unoeuro har bygget deres eget panel.

Langt hen ad vejen får du altså det samme hos Unoeuro og Azehosting for 19 kr. pr. måned. Men der er dog følgende du skal lægge mærke til:

  • Du kan tilknytte alle de domæner du vil til Unoeuro, men kun 10 stk. til Azehosting.
  • Til gengæld er det kun 1 domæne hos Unoeuro, hvor du kan få e-mailadresser og subdomæner. Hos Azehosting er det alle de 10 domæner. Det er også kun det ene domæne hos Unoeuro hvor du kan få HTTPS beskyttelse.
  • Du får 2 MySQL databaser hos Unoeuro, mens du får uendeligt mange hos Azehosting.

Samlet set får du altså mere frihed ved et webhotel hos Azehosting, end du gør hos Unoeuro. Det betyder også at hvis du kun skal bruge et webhotel til 1 domæne, så kan du frit vælge mellem Unoeuro og Azehosting. Men skal du bruge det til flere domæner, så vil Azehosting ofte være en bedre løsning.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x