UnoEuro hæver priserne på deres webhoteller

Et af Danmarks mest populære webhotelfirmaer, Unoeuro, hæver fra marts priserne på deres webhoteller til det dobbelte. Årsagen er at flere tilkøbstjenester nu er inkluderet.
UnoEuro har traditionelt set altid kostet 1 euro excl. moms for deres billigste webhotel. Den pris øges nu til 2 euro fra den 22. marts, hvor UnoEuro hæver priserne for deres webhoteller. Det har UnoEuro meldt ud i et blogindlæg.
I dag har Unoeuro 4 typer webhoteller: Bronce, Sølv, Pro og Enterprise suite. De fire webhoteller har kostet henholdsvis 1,25 euro, 2,5 euro, 12,5 euro og 25 euro pr. måned.
Men fra den 22. marts omdøbes de 4 webhoteller til Basic, Standard, Pro og Enterprise suite og de kommer til at koste 2,5 euro, 5 euro, 12,5 euro og 25 euro pr. måned. Der sker altså en fordobling af priserne til de mindste webhoteller. Samtidig fordobles mængden af plads der er tilgængeligt på webhotellet og Standard-webhotellet får også den dobbelte mængde CPU til rådighed.

Derfor kommer der en prisstigning

UnoEuro skriver selv, at årsagen til prisstigningen er, at de har opgraderet deres produkter med nye features i flere år, uden at hæve prisen. Blandt andet har de tilføjet Let’s Encrypt til webhotellerne og gjort HTTPS beskyttelse gratis. Det er også muligt at kunne tilføje ekstra MySQL databaser gratis i dag, hvilket før i tiden kostede et gebyr.
Det var især efter opkøbet af Meebox, at UnoEuro blev presset til at inkludere flere features. Kunderne hos Meebox var nemlig vant til at betale en pris for deres webhoteller, og så kunne de tilføje alle de databaser og domæner de havde lyst til. Her har nogle af de ydelser tidligere kostet et gebyr hos UnoEuro.
UnoEuro er ikke de eneste der hæver priserne på webhoteller for tiden. Det er nemlig ikke særlig mange måneder siden, at Azehosting også meldte ud om prisstigninger. Det er formentlig en konsekvens efter mange års konkurrence og lavpris på webhotelmarkedet.
Jeg anvender selv UnoEuro og har altid været tilfredse med deres produkt. Det har kørt hurtigt og stabilt, og det har altid været nemt at få fat i deres kundeservice. Jeg synes ikke disse prisstigninger er så høje, så jeg pt. vil flytte mine webhoteller og så kan det også være med til at gøre dem mere konkurrencedygtige.
Prisændringen træder i kraft den 22. marts, så hvis du har et UnoEuro webhotel kan det være en god ide manuelt at forny webhotellet inden den dato. Så får du det nemlig til halv pris.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv en kommentar

avatar
  Abonner  
Giv besked ved