Twitch – Et socialt medie for spilstreamere

Twitch er et socialt medie for folk der elsker at game og streame oplevelsen med andre.

Mine børn er efterhånden kommet i den alder, hvor de er begyndt at spille en del spil. Favoritterne er Minecraft, Roblox og Fortnite. Forleden præsenterede en af mine børn mig så for Twitch, som han gerne ville være en del af, så det måtte jeg lige kigge nærmere på.

Det er et slags socialt medie for gamere, og udover at chatte og dele oplevelser kan man også live streame spil og dele det med hinanden. Ligesom man kan se videoer af folk der spiller.

Sitet holder til på Twitch.tv og det er gratis at oprette en profil, hvis du til gengæld kan finde dig i reklamer. Det opstod i 2011 og siden har det opbygget en af verdens største fællesskaber for livestreamere af spil. På et tidspunkt havde de 45 millioner besøgende hver eneste måned. I 2014 prøvede både Google og Amazon at købe tjenesten, men det var Amazon der fik den for næsten en milliard amerikanske dollars. Det fik også senere Google til at lancere deres egen konkurrent via YouTube.

En anden populær konkurrent til Twitch var Microsoft Mixer, men denne er lukket ned den 22. juli. I stedet har Microsoft indgået et samarbejde med Facebook, der har Facebook Gaming.

Opret profil på Twitch

Hvis du går ind på Twitch.tv kan du gratis oprette en profil. Du kan også downloade programmet til den enhed du har brug for. Du kan få Twitch til Windows, Android, iOS, MacOS, PS4, Fire TV, Xbox One, NVIDEA Shield, Apple TV og Chromecast.

Udover at du skal have Twitch, kan det også være en god ide at kigge nærmere på programmer der kan føre streamingen ind i Twitch. Mange bruger her OBS – Open Broadcasting Software, der er helt gratis. Det findes både til Windows, MacOS og Linux. Andre alternativer er Streamlabs OBS, XSplit og vMix. Twitch er også selv igang med at udvikle Twitch Studio, der dog stadig er i en betaversion.

Jeg har endnu ikke et overblik over hvilke tjenester der er mest populære (hvis du har må du meget gerne skrive en kommentar 🙂 ), men mine børn kan godt lide TrierGaming og Den mandige elg der tilsyneladende begge er på Twitch.

For at lære Twitch nærmere at kende, har jeg selv oprettet en profil, som du er velkommen til at følge.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x