Tizen – Samsungs smart tv OS

Tizen er Samsungs operativsystem der anvendes i deres smart tv. Læs mere om dette her.

Samsung er et af de førende producenter når det kommer til Smart TV. Deres operativsystem er også meget veludviklet og de fleste relevante apps kan du få til Samsungs Smart TV. Selve operativsystemet hedder Tizen.

Egentlig foretrækker jeg et smart TV med indbygget Android TV, fordi det spiller godt sammen med mine andre Android enheder. Men jeg må sige at Samsung har skabt et udemærket produkt med Tizen, og det er specielt anvendeligt, fordi du kan finde så mange apps her.

Tizen er faktisk baseret på Linux – ligesom Android. Samsung har udviklet det, og endda gjort det open source så andre tv producenter kan anvende det. Jeg har dog endnu ikke hørt om nogle producenter der har valgt at gøre det.

Udover som tv OS anvendes Tizen også til Samsungs smart watches, kameraer og endda nogle smartphones. Dette gør Tizen meget udbredt og de skriver selv at de har 190 millioner brugere i 197 forskellige lande.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x