Solid Media Group konkurs – hvad kan vi lære af det?

Webbureauet Solid Media Group gik konkurs med et brag og efterlader de flere tusinde webshopejere i en økonomisk knibe her til jul.

Solid Media Group blev erklæret konkurs den 30. november 2015. Herefter blev de overtaget af Danaweb, der nu presser webshopejerne til at betale store summer for at beholde deres webshop over julen. Et eksempel er Correl Copenhagen, der måtte betale et abonnement på omkring 5000 kroner for at få lov til at beholde deres hjemmeside i et år. Og det endda, selvom de til Solid Media Group havde forudbetalt frem til juni næste år.
Danaweb har skrevet til deres kunder at de må få lov til at beholde deres hjemmeside, hvis de tegner et abonnement hos dem. Gør de ikke det må de lukke deres webshop, for Danaweb vil ikke lade kunderne få deres filer med sig. Til Ekstrabladet har de skrevet, at de ikke vil åbne for FTP adgang pga. sikkerheden. En FTP-adgang der er anerkendt som en sikker adgang til webhosting filer og anvendes af masser af webhosting firmaer.
På den måde tvinger de faktisk kunderne til at betale, fordi ellers skal de jo bygge deres shop op fra bunden igen. Det er selvfølgelig dårlig stil.

Hav selv kontrol med din hjemmeside

Hvad kan vi så lære af det? Det er vigtigt når du har en hjemmeside, og får andre til at lave den for dig, at du selv bevarer kontrollen. Sørg for at både dit domæne og dit webhotel bliver registreret i DIT NAVN – ikke dit webbureaus navn. Dette gør det nemmere at flytte hjemmesiden, hvis du flere år senere får brug for det.
Herudover er det en god ide også at sørge for at du altid selv har adgang til filerne, f.eks. via FTP-adgang. Du behøver ikke selv lave hjemmesiden, det kan du sagtens lade andre om at gøre. Men sørg for at du også selv har kontrollen.
Så sørg for at vælge en webhosting udbyder der også tilbyder FTP-adgang. Her kan jeg anbefale Unoeuro og Meebox, som både er billige og stabile webhoteller – og som begge tilbyder FTP-adgang. Ved Meebox har du endda mulighed for at oprette flere FTP konti. Så kan du både oprette en til dig selv og en til det webbureau der skal lave hjemmesiden. Så har du også altid selv kontrollen.

Tjekliste

Så skal du have en anden til at lave din hjemmeside er her en tjekliste til hvad du skal huske at sikre dig:

  • Du skal stå som ejer af domænet.
  • Du skal stå som ejer af webhotellet.
  • Du skal have tilgang til FTP eller lignende løsning hvor du til enhver tid kan hente filerne end.
  • Du skal eje hjemmesiden, så du har ret til at flytte den.

Sig aldrig ja til et tilbud om at andre skal lave din hjemmeside, uden at ovenstående er på plads.
Er du selv ramt af Solid Media Group konkursen, så vil vi meget gerne høre om din historie og dine erfaringer, som måske kan hjælpe alle de mange andre der står i samme sag. Skriv gerne din historie i en kommentar til denne artikel.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x