Sørg for HTTPS beskyttelse af din blog

Fra oktober 2017 skal din blog være HTTPS beskyttet! Ellers vil der blive vist en advarsel i Google Chrome, og din troværdighed kommer i bund.
Hvis din blog ikke allerede har HTTPS beskyttelse, skal du få det gjort inden oktober 2017. Google har nemlig meldt ud, at hvis du på din blog har et felt hvor den besøgende kan indtaste noget, så vil de kræve HTTPS beskyttelse. Ellers vises der i Google Chrome en advarsel til den besøgende, hvor det fremgår at din blog er “Ikke sikker”. Dette vil få din troværdighed helt i bund, og det kan du ikke risikere som blogger.
HTTPS beskyttelse betyder at forbindelsen til din blogs adresse er beskyttet af et SSL certifikat. Dette er mere sikker for den besøgende, fordi den besøgende så kan være sikker på at det faktisk er din blog han besøger, og ikke en falsk hjemmeside. Google har de seneste år strammet kravene til den sikkerhed du skal have på din blog – i hvert fald hvis din blog skal fremstå som sikker i Google Chrome og hvis du vil have en høj placering i Google (og det vil du).
Langt de fleste blogs har et felt hvor den besøgende kan indtaste noget. Det kan for eksempel være et søgefelt hvor den besøgende kan finde nogle af dine blogindlæg. Hvis du har dette, er du altså omfattet af Google’s nye krav. Så skal du sørge for at din blog er HTTPS beskyttet inden oktober 2017.

Hvad koster det at blive HTTPS beskyttet?

Før i tiden var HTTPS beskyttelse dyrt. Dette skyldes at det var dyrt at få et SSL certifikat, som var krævet for at få HTTPS beskyttelse. Sådan er det ikke mere. Hos webhoteludbyderen Unoeuro er det for eksempel helt gratis at få HTTPS beskyttelse med et Let’s Encrypt SSL certifikat, hvis du har et Unoeuro Webhotel.
Så kan du bare logge ind på dit Unoeuro Kontrolpanel, og under HTTPS beskyttelse skal du så bare aktivere et Let’s Encrypt certifikat. Herefter skal du installere et WordPress plugin, der automatisk omdirigerer HTTP trafikken til HTTPS versionen af din blog. Det kan du læse mere om her hvordan man gør.
Mange andre udbydere tilbyder også gratis SSL – bl.a. med Let’s Encrypt, men der findes også andre gratis alternativer. Der er dog nogle udbydere der tager mange penge for at blive HTTPS beskyttet. Hvis det er tilfældet vil jeg anbefale at du skifter udbyder til Unoeuro, hvor HTTPS beskyttelse er gratis.
Under alle omstændigheder bør du gøre din blog klar til HTTPS beskyttelse inden oktober 2017. Ellers risikerer du tab af trafik og indtjening, fordi de besøgende mister tilliden til dig og fordi du får en lavere placering i Google.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x