Snapdragon vs. Exynos – Hvad er forskellen?

Snapdragon og Exynos er begge processorer til smartphones. Her kan du læse om forskellen.

Hvis man lægger mærke til det, kan man se at Samsung Galaxy S20 og S20+ leveres med forskellige processorer i henholdsvis USA og Europa. I USA leveres den med Qualcomms Snapdragon 865, mens Europa og Asien har fået Samsungs egen Exynos 990 chipset.

Traditionelt set har det tidligere været sådan, at performance for Exynos har slæbt efter Snapdragon. Og de seneste benchmark tests jeg har set, har vist samme mønster her.

Android Authority har dog også udført en række test, der viser at ved daglig brug af telefonerne, vil man ikke kunne mærke den store forskel mellem de to varianter. Men hvis det er performance du går efter, er det fortsat Snapdragon der vinder.

En benchmark test fra Geekbench giver ved singlecore test henholdsvis 923 og 952 point til Snapdragon vs Exynos, mens en multicore test giver henholdsvis 3291 og 2886 point.

Tests har også vist at Snapdragon holder markant bedre på batteriet end Exynos. Faktisk omkring 25% mere batteritid ved Snapdragon versionen sammenlignet med Exynos versionen af Samsung Galaxy S20.

Selvom du måske ikke kommer til at mærke den performance forskel der er mellem Samsung Galaxy S20 i hhv. USA og Europa, kommer du formentlig til at kunne mærke forskellen i batteriforbruget.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x