Skift af harddisk på gammel bærbar computer

smart

I denne artikel kan du læse om mine erfaringer med at skifte harddisken på en gammel bærbar computer.

Hvis du har fulgt med på bloggen her for nylig, har du nok læst om mit desperate forsøg på at redde en gammel bærbar computer, hvor harddisken var blevet defekt. Det lykkedes ikke, så spørgsmålet var om jeg skulle smide computeren ud eller hvad jeg ellers skulle gøre.

For nogle år siden havde jeg et andet problem med en gammel pc. Her virkede harddisken fint, men touchskærmen var gået i stykker. Jeg fandt en løsning med at installere linux og deaktivere driveren, men det er aldrig blevet en perfekt løsning.

I dag fik jeg så en ide. Jeg kunne tage harddisken på den pc hvor touchskærmen var i stykker og sætte den i den pc hvor harddisken var i stykker. Det gik jeg så igang med i dag. Selvom jeg aldrig har skiftet harddiske på en bærbar computer.

Først skulle jeg have harddisken ud på den pc hvor touchskærmen var i stykker. Jeg fjernede batteriet og herefter alle skruer, og så kunne jeg ellers nemt finde harddisken. Her tager man fat i harddisken, og slider den lidt ud af stikket og så kan man fjerne den helt fra computeren. Omkring sidder stativet, så den skal lige fjernes med et par skruer.

Så skulle jeg have åbnet min Acer pc, hvor harddisken var i stykker. Her var der ikke et batteri jeg kunne fjerne, men jeg kunne fjerne strømforsyningen. Herefter fjernede jeg igen alle skruer. Da jeg rev bagbeklædningen af faldt der tre stik ud af bundkortet. Et stik hen til en USB port, et stik til tastaturet og et stik til touchpad’en.

Jeg fik dog fjernet den defekte harddisk – det er den du kan se jeg står med i hånden. Igen skruede jeg stativet af, og så satte jeg den gode harddisk ind i dette stativ og skruede den fast. Bagefter kunne jeg slide den ind i harddisk-stikket.

Bagefter bøvlede jeg lidt med at få de stik ud der var fjernet. Jeg havde især problemer med stikket til tastaturet, og det var et problem fordi det er på tastaturet at computeren skulle tændes.

Selv da alle stik var sat i, havde jeg igen et problem at jeg godt kunne tænde pc’en, men hverken skærm eller blæser gik igang. Jeg åbnede computeren igen og pillede ved nogle af stikkene og pludselig virkede det.

Jeg er igang med at installere Ubuntu på pc’en, men det ser nu ud til at jeg har fået 2 defekte pc’er lavet om til en velfungerende pc.

Det bliver ikke sidste gang jeg skifter harddisk i en bærbar computer!

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x