Skal Danmark have et .CPH domæne?

Mange europæiske byer har deres eget domæne, som for eksempel .berlin, .paris eller .london. Burde Danmark ikke også indføre et nyt .cph domæne?
Når danskere skal have et domæne til deres hjemmeside, er .DK domænet førstevalg. Det er et domæne der har høj status og er troværdig overfor mange besøgende. Men faktisk har der tidligere også været snak om at Danmark skulle have et nyt .CPH domæne.
I dag indføres der nemlig hele tiden nye gTLD domæneendelser, som for eksempel .one, .doctor, .xyz eller .science. Udover dette har flere byer fået deres egne domæneendelser. Paris har fået .paris, London har fået .london og Berlin har fået .berlin. Så hvorfor skulle København ikke have .cph?
Et af argumenterne imod at indføre et .cph domæne er at efterspørgslen ikke er nok. Vi er jo trods alt kun fem millioner mennesker i Danmark, og der er derfor forskel på os og de andre byer, der har væsentlig flere indbyggere.
Men faktisk er mange .dk domæner efterhånden optaget, og det er svært at finde et godt domænenavn. Der er registreret over 13 millioner DK-domæner, og de bedste navne er optaget. Netop derfor er jeg også gået mere over til at vælge internationale gTLD såsom .info, .blog eller .guide, hvor mange af navnene er fri. Spørgsmålet er derfor om et .CPH domæne også kunne være en ide, og om der ville være tilstrækkelig efterspørgsel efter det.
Hvad tænker du? Ville .CPH have en chance?

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x