ScanID kan opbevare dit NemID nøglekort på mobiltelefonen

Med app’en ScanID kan du opbevare dit NemID på mobiltelefonen. Men er det egentlig lovligt? Se mere om det her.
Er du også irriteret over at opbevare dit NemID nøglekort som et kort? Ville du hellere have dit NemID på mobiltelefonen? Der er nu udviklet nogle apps der netop kan dette, men det er i princippet jo ikke lovligt. I betingelserne for at anvende NemID, står der nemlig i punkt 3.2:

Du skal være opmærksom på, at du; 
ikke må scanne dit nøglekort, indtaste dine nøgler på eksternt medium
eller på anden måde digitalisere eller kopiere nøglerne

Det er altså klokkeklart at det ikke er tilladt på nogen måder at digitalisere dit NemID med en app. Hvis du vælger at anvende en app som ScanID, vil du derfor bryde betingelserne for NemID.

Hvad kan ScanID?

ScanID er en app hvor du tager et billede af dit NemID nøglekort, hvorefter dit NemID bliver digitaliseret i app’en. App’en genkender de forskellige nøgler og lagrer dem så krypteret i app’en. Selve lagringen foregår lokalt på telefonen, og bliver derfor ikke overført til nogen database eller oppe i skyen.
Når du så skal bruge en NemID nøgle, indtaster du bare koden og så får du vist den nøgle du har brug for. Nemt og enkelt.
Der er ingen tvivl om at det ScanID har udviklet, kunne godt være noget DanID selv skulle overveje at udvikle til deres NemID. Det er nemt for forbrugerne at få en nøgle, og mobiltelefonen har man altid med sig.

Der har tidligere været lignende apps

Det er ikke første gang at der er udviklet en app som ScanID. Tidligere fandtes der også en app der hed iNemID, som på samme måde digitaliserede dit NemID nøglekort. Ligesom ScanID er den app heller ikke lovlig at bruge, men den lå på Top 100 listen over de mest downloadede apps.
Til forskel fra ScanID blev nøglekortet dog opbevaret som et billede lokalt på telefonen ved iNemID. Herudover var det ikke så godt, at billedet ikke var krypteret.
Udover iNemID har der også tidligere været apps som GemID, der digitaliserede NemID’et.
Synes du DanID der har NemID selv burde udvikle en app, der kan digitalisere NemID’et, så der ikke bliver behov for den slags apps som ScanID. Skriv gerne en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x