Sådan sletter du Facebookprofilen for en afdød person

Når en person dør, lever Facebookprofilen videre. Det kan lade sig gøre at få slettet profilen, men det er en kompliceret proces.

Det er ikke let at få lov til at slette Facebookprofilen på vegne af en afdød person. Og det virker altså uhensigtsmæssig at profilen skal fungere efter personen er død. Så hvis en du kender dør, kan det være du gerne vil have slettet profilen. Her vil jeg beskrive hvordan du gør.

Det letteste er naturligvis hvis du kender passwordet til profilen. Så kan du nemlig logge ind og slette profilen, nøjagtig som hvis det var din egen profil. Selv det er kompliceret, men her er beskrevet hvordan du gør.

Hvis du ikke kender passwordet, skal du få Facebook til at slette profilen. Men det vil Facebook udelukkende gøre, hvis du har omfattende dokumentation for at du kender personen og at personen er død.

De vil kræve at du uploader både en fødselsattest og en dødsattest for personen. Herudover skal du have en fuldmagt eller anden bevis for at du har lov til at repræsentere vedkommende. Endelig skal du udlevere den e-mailadresse som profilen er oprettet med.

Hvis du har alle de oplysninger, så klik her for at få slettet profilen. Du skal gennemføre formularen og uploade de relevante dokumenter til Facebook. De verificerer dokumenterne og så sletter de profilen.

Alternativt kan du også få lavet profilen om til et såkaldt Mindesmærke. Her bliver profilen låst, så du stadig kan se alt hvad personen i sin tid har skrevet på sin profil, men den vil ikke fremgå som aktiv. Så slipper du også for at få venneforslag fra den afdøde efter du har slettet ham som ven. For at få lavet et mindemærke klikker du her, og her skal du ligeledes dokumentere at personen er død.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x