Sådan ændrer du teksten i footer i WordPress

Her får du en guide til hvordan du retter teksten i footer, for eksempel så du kan skrive copyright tekst ind i bunden af din hjemmeside.

Der kan være mange gode grunde til at ville rette på teksten i sin footer – altså den nederste del af din WordPress hjemmeside der fremgår af alle dine sider. Nogle vil gøre det for at fjerne link til producenten af det tema der er installeret. Andre vil gerne have ændret eller tilføjet tekst der refererer til copyright.

For at gøre det åbner du WordPress backend og så vælger du “Udseende” og herefter “Editor”. Til højre står der en liste med alle de filer der hører til dit tema. Her finder du filen “footer.php” der også nogle steder hedder “Theme footer”. Den klikker du på for at redigere den.

Og det er så her hvor et basalt kendskab til HTML kan være godt. Men ofte hedder koden noget i retningen af:

<?php do_action('temanavn_footer_site_info'); ?>

Dette retter du og klikker så på knappen “Opdater fil” for at gemme. Tjek bagefter så om footeren er blevet rettet som ønsket.

Andre muligheder

Inden du begynder at rette i selve temafilerne, kan det være en god ide at tjekke om der ikke findes andre og lettere muligheder for at rette i footeren i temaet. Måske det faktisk er indbygget i temaet.

Når du står på forsiden klikker du derfor “Tilpas” i toppen. Her kommer alle indstillinger for dit tema frem. Gennemgå dem og se om der er en indstilling til at rette i din footer. 

Ændringerne kan blive nulstillet

Det er også vigtig at være opmærksom på, at hvis du retter i footeren i dit tema, så kan ændringerne blive nulstillet næste gang du opdaterer dit tema. Mange temaproducenter inkluderer nemlig filen footer.php i enhver opdatering og så bliver den overskrevet.

Løsningen her er at lave et såkaldt child tema, hvor footer.php bliver en af de filer du fører over i dit child tema. 

Til slut vil jeg også gerne understrege, at du kan risikere at overskride ophavsretten ved at fjerne henvisninger til temaproducenten i din footer. Den har de jo ofte indsat for at få anerkendelse for deres arbejde, med at lave et gratis tema til dig. Tjek derfor lige temaproducentens politik på området.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x