Overblik over gode password managers

Password managers holder styr på alle dine passwords, og gør din færden på internettet mere sikker. Se en oversigt over gode password managers.
Det kan være en gode ide at begynde at bruge en password manager. Det er en app hvor du automatisk gemmer alle dine passwords når du bruger dem i din browser, og så beskytter du alle de passwords med ét password. Fordelen er at du så kan bruge forskellige passwords alle steder og at du kan gøre dem mere sikre. Dermed er du ikke så følsom overfor at dine passwords bliver stjålne.
Jeg har kigget på lidt forskellige password managers, og dem kan du se en oversigt over her.

Google Chrome Passwordmanager

Der er faktisk en passwordmanager indbygget i Google Chrome. Den er gratis og du har den automatisk når du bruger Google Chrome. Det er den der spørger dig om du har lyst til at gemme dit password, når du logger ind et sted. Alle passwords er sikret af dit Google login hvor du også kan slå 2-faktorsikkerhed til.
Det bør i den forbindelse nævnes at Safari og mange andre browsere har tilsvarende password managers. De er rigtig fint, men ulempen er ofte at de kun virker hvis du bruger den samme browser hele tiden.

Dashlane

Dashlane er en password manager du kan få gratis, og som kan alle de basale ting som en password manager skal kunne. Password indtastes automatisk når du surfer og du kan nemt generere sikre passwords. En ulempe er at det koster penge hvis der skal synkroniseres mellem enheder. Læs mere om Dashlane her.

LastPass

LastPass er en fremium password manager hvor du får mange features helt gratis. Den tilbyder også synkronisering mellem enheder og passwords udfyldes automatisk når du surfer. De gør meget ud af at fortælle hvordan dine passwords er sikret, hvilket er en positiv ting. Alle passwords er beskyttet af en stærk kryptering, og nøglen er det kun dig der har. Du har også mulighed for 2-faktorsikkerhed. Læs mere om LastPass her.

Bitwarden

Bitwarden er en open source password manager. Du kan ikke gemme sikre noter eller kreditkort i den, men ellers kan den alt det basale en password manager skal kunne. Der findes en gratis version, men hvis du skal lave mange password samlinger eller dele med mange i familien koster den penge. Den er krypteret og det er kun dig der kan dekryptere den.

1Password

1Password er også en af de mest populære password managers. Desværre er den ikke gratis men koster 2 dollars pr. måned. Til gengæld får du også 2-faktorbeskyttelse og stærk end-to-end kryptering.

KeeWeb

KeeWeb er en gratis password manager, men desværre har den ikke mulighed for automatisk at udfylde en formular med et password. Det er en ulempe, fordi det tror jeg gør at folk ikke vil bruge den alligevel. Det smarte er dog at dine passwords så kan gemmes krypteret på Dropbox. Dine passwords ligger altså ikke gemt hos din password manager – dem der har lavet teknologien til at gemme dine passwords.
Har du et bud på flere gode password managers? Skriv dem gerne i en kommentar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
NN siger:

Der er også klassikeren “Password Safe”, oprindelig af Bruce Schneier, men i mange år nu vedligeholdt af andre. Gratis Open Source til Windows, Linux og Android. Og din krypterede database ligger hos dig selv, ikke hos en eller anden udbyder.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x