Nyt patientjournalsystem i Region Syddanmark fra 2020

Nyt patientjournalsystem i Region Syddanmark fra 2020

Systematic har vundet udbuddet på det kommende EPJ i Region Syddanmark. Det er et allerede kendt system de får, men det bliver spændende om det alligevel giver problemer.

Sundhedsplatformen har nok været en lærestreg for dem der valgte det system, der endda har fået klinikere til at sige deres job op. Nu blev det Region Syddanmarks tur til at vælge et nyt Elektronisk Patient Journalsystem (EPJ), da det var tid til et nyt udbud. Det udbud er netop afsluttet og valget er faldet på Systematic.

Det nye EPJ fra Systematic ventes at tages i brug for 2020, og her bliver det spændende hvor store indkøringsproblemer der bliver med det problem. Jeg tror de fleste vil gøre alt for at undgå at få de samme problemer som sundhedsplatformen gav.

I slutrunden var det Systematic og Cambio Healthcare Systems der stod tilbage, og her var det altså Systematic der vandt. Hvis du ikke kender Cambio Healthcare Systems, så er det dem der står bag COSMIC som er dem der leverer EPJ til Region Syddanmark i dag. Det blev altså ikke dem der fik lov til at fortsætte i denne omgang.

Ifølge Region Syddanmark vandt Systematic både fordi de kunne levere den bedste pris og den bedste kvalitet. Systematic er også dem der leverer EPJ til Region Midtjylland, så det er trods alt et velkendt system der kommer til Region Syddanmark.

Det nye EPJ skal også fornyes fordi kravene til et EPJ er blevet større. Det skal være nemmere i høj grad at kunne tilgå EPJ via apps og måske kunne lave fjernmøder når patienten skal have svar på noget, mens de sidder derhjemme i dagligstuen.

Det bliver i hvert fald spændende at følge implementeringen af Systematics EPJ i Region Syddanmark og om der denne gang kommer til at være en bedre overgang, end den der er set med Sundhedsplatformen.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv et svar

%d bloggers like this: