Nu får Tumblr ActivityPub og bliver Open Source

Det sociale netværk Tumblr har planer om at aktivere ActivityPub på mediet, og på sigt også at blive open source.

Det er ikke lang tid siden Matt Mullenweg – chefen for Automattic, det firma der bl.a. ejer WordPress og Tumblr – gik ud på Twitter med nyheden om at de havde planer om at gøre Tumblr til open source. Nu er der også planer om at etablere ActivityPub på Tumblr, så det bliver en del af Fediverset og blandt andet kan kommunikere med Mastodon profiler. Det fortæller Matt Mullenweg i et tweet:

ActivityPub er den protokol eller teknologi der gør det muligt at få flere decentrale servere til at snakke sammen i Fediverset. Når Tumblr kommer på Fediverset kan man altså fx. forestille sig at min Tumblr profil vil kunne findes på adressen @aphandersen@tumblr.com. De indlæg jeg skriver på Tumblr vil man også kunne se i Mastodon, og man vil også kunne kommentere på dem. På samme måde vil man i Tumblr kunne se indlæg fra Mastodon og kommentere på disse.

Tumblr er ikke et mikroblog-netværk ligesom Mastodon og Twitter, men mere en blog til længere indlæg. Det kunne være folk der gerne ville skrive hele artikler eller måske indlæg der svarer til hvad du kan finde på Facebook. Det er også anderledes i den forstand at det er ikke reklamefri, og er heller ikke algoritmefri ligesom Mastodon. Tumblr har ligesom Mastodon oplevet en kæmpevækst i brugere den seneste tid, efter Elon Musk overtog Twitter. Faktisk forsøger Automattic også at hyre nogle af de medarbejdere der er blevet afskediget eller selv er gået fra Twitter.

Grundlæggende set har jeg meget tilid til Automattic, som i årevis har drevet WordPress. Man har haft fine værdier med at ting skal være let og kildekoden skal være åben. Derfor bliver det nu spændende at se hvad Tumblr kan blive til, hvis de også bliver open source og en del af Fediverset.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x