.NET 5 – Udviklingsmiljø til alle platforme

Microsoft har meldt ud at de vil samle alle .NET miljøer i et miljø, kaldet .NET 5, fremover. Dette udviklingsmiljø vil kunne udvikle programmer til alle platforme.

I fremtiden skal man kunne bruge én platform til at udvikle programmer til alle platforme. Det er i hvert fald meningen med at Microsoft nu samler alle .NET versioner i én version, som kommer til at hedde .NET 5. Denne version bliver den næste version efter .NET Core 3.

.NET 5 vil komme til at fungere til udvikling af programmer til Windows, Linux, macOS, iOS, Android, tvOS, watchOS, WebAssembly og andre platforme.

Det er meningen at .NET skal frigives november 2020, og der vil så hvert år komme en ny opdatering. Første smugkik af .NET 5 vil dog allerede komme i første halvår af 2020. Næste version af .NET Core, som hedder .NET Core 3, vil komme september 2019.

Kilde: Microsoft

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Simon siger:

Hej Andreas
Tak for info og super artikel btw.
Ser ud til .NET Core er fremtiden også i .NET 5: https://www.c-sharpcorner.com/article/net-5-is-the-future-of-net-what-every-net-developers-must-know/
Bliver spændende at se .NET 5 når det udkommer og deres unified platform.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x