Linux Mint 19.3 “Tricia” er blevet lanceret

Den 18. december udkom næste version af den populære Linuxdistribution Linux Mint. Den har fået navnet “Tricia”.

Som forventet udkom næste version af den populære Linuxdistribtution Linux Mint lige inden jul. I mange år var det den mest populære linuxdistribution, og den kommer da også nummer tre på min seneste opgørelse. Populariteten skyldes formentlig, at man ved Linux Mint har fokuseret meget på brugervenlighed og gøre det nemt at skifte fra Windows. Der installeres for eksempel automatisk codecs til MP3 og andre vigtige ting, så man ikke skal bøvle med det.

Den nye version 19.3 “Tricia” er en såkaldt Long Term Support version (LTS version), hvilket betyder at der er fokuseret meget på stabilitet og supporten for denne varer i flere år. Faktisk frem til 2023. Den henvender sig derfor specielt til dem der ikke vil skifte version hver halvår, men vil vente til næste LTS version to år senere.

En af nyhederne er at Celluloid player erstatter den gamle Xplayer og Gnote erstatter Tomboy. Som noget andet interessant er GIMP erstattet som standardtegneprogram med den nye Drawing. Det er et simpelt program, der skulle minde lidt mere om Paint og dermed kunne klare alle de basale ting.

Der er kommet en del flere nyheder, som du allesammen kan læse om her.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x